Lauwwarme aardappelsalade met ei, spek en mosterdsausje

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Lauwwarme aardappelsalade met ei, spek en mosterdsausje


  • Author: Annelies

Description

2

Heb je nog wat peterselie of bieslook liggen? Snipper de kruiden fijn en schep ze onder de salade. Dat pimpt je gerecht naar kleur en smaak.


Ingredients

Krieltjes (g) 400
Ei, hardgekookt, gehalveerd (st) 2
Prei, fijngesneden (st) 1
Wortel, fijngesneden (st) 1
Gerookte spekblokjes (g) 50
Boter (el) 1
Bloem (el) 1
Melk (ml) 60
Groentebouillonblokje (st) 1/4
Grove mosterd (el) 1
Peper, zout  

Instructions

Krieltjes

  • Kook de krieltjes gaar in licht gezouten water.
  • Giet af en laat ze uitdampen.

Prei en wortelen

  • Kook de wortelen en de prei in licht gezouten water beetgaar.
  • Giet af.

Mosterdsaus

  • Bak de spekjes in 1 el boter knapperig. Haal de spekjes uit de pan.
  • Bak de bloem in het vet. Blus af met 60 ml melk en 60 ml water. Breng al roerend aan de kook. Zet het vuur lager.
  • Verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Laat de saus een beetje indikken. De saus moet vrij lopend blijven.
  • Voeg op het laatste de mosterd toe. Kruid de saus af met peper en zout.

Afwerking

  • Schep de aardappels, de spekblokjes  en de groenten door de saus.
  • Serveer met de eitjes.

 

 

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

14 september 2020