Lauwwarme aardappelsalade met ei, spek en mosterdsausje
Description
2
Heb je nog wat peterselie of bieslook liggen? Snipper de kruiden fijn en schep ze onder de salade. Dat pimpt je gerecht naar kleur en smaak.
Ingredients
Krieltjes (g) | 400 |
Ei, hardgekookt, gehalveerd (st) | 2 |
Prei, fijngesneden (st) | 1 |
Wortel, fijngesneden (st) | 1 |
Gerookte spekblokjes (g) | 50 |
Boter (el) | 1 |
Bloem (el) | 1 |
Melk (ml) | 60 |
Groentebouillonblokje (st) | 1/4 |
Grove mosterd (el) | 1 |
Peper, zout |
Instructions
Krieltjes
- Kook de krieltjes gaar in licht gezouten water.
- Giet af en laat ze uitdampen.
Prei en wortelen
- Kook de wortelen en de prei in licht gezouten water beetgaar.
- Giet af.
Mosterdsaus
- Bak de spekjes in 1 el boter knapperig. Haal de spekjes uit de pan.
- Bak de bloem in het vet. Blus af met 60 ml melk en 60 ml water. Breng al roerend aan de kook. Zet het vuur lager.
- Verkruimel het bouillonblokje erboven.
- Laat de saus een beetje indikken. De saus moet vrij lopend blijven.
- Voeg op het laatste de mosterd toe. Kruid de saus af met peper en zout.
Afwerking
- Schep de aardappels, de spekblokjes en de groenten door de saus.
- Serveer met de eitjes.