Lauwwarm slaatje met scampi en advocado
Description
2
Scale
Ingredients
Quinoa (g) | 150 |
Avocado, in blokjes (st) | 1 |
Linzen, blik (g) | 140 |
Rode ui, in dunne ringen (st) | 1 |
Kerstomaten, gehalveerd (st) | 10 |
Witte selder, in fijne ringetjes (stengel) | 1 |
Scampi, ontdooid en schoon (g) | 200 |
Knoflook, fijngesnipperd (st) | 1 |
Icebergsla, grof gesneden (st) | 1/4 |
Olijfolie | |
Witte balsamicoazijn | |
Kippenbouillon, van blokje (ml) | 300 |
Limoensap | |
Peper, zout |
Instructions
Quinoa
- Breng 300 ml kippenbouillon aan de kook.
- Giet er de quinoa in. Breng aan de kook en zet dan het vuur lager.
- Laat garen volgens receptuur. Giet af.
- Kruid met wat peper en zout. Roer er enkele druppels goede olijfolie door.
Salade
- Meng de rode ui met witte balsamicoazijn en wat olijfolie, peper en zout. Laat de rode ui marineren.
- Gril de paprikareepjes in de grillpan.
- Besprenkel de avocado met limoensap om verkleuren te voorkomen.
- Meng de sla, de gemarineerde rode ui, de linzen, de avocadoblokjes, de gegrilde paprika, de gehalveerde tomaatjes en de selder onder elkaar. Bedruppel met wat olijfolie en witte balsamicoazijn. Kruid af met peper en zout.
Scampi
- Verhit olie in een wok. Bak de knoflook in de olie. Zorg dat ze niet bruinen.
- Bak de scampi op een hoog vuur aan.
- Afwerking
Serveer de salade onmiddellijk. Leg als laatste ronde de gebakken scampi op de salade.
Notes
Tip
Ook lekker met rijst, kroketten of frietjes.