Krulandijvie-aardappelpuree met gerookt spek

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Krulandijvie-aardappelpuree met gerookt spek


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Aardappels (g) 500
Krulandijvie (st) 1/2
Lente-ui, fijngesnipperd (st) 2
Sjalot, fijngesnipperd (st) 1
Knoflook, fijngesnipperd (t) 1
Gerookt spek, blokjes (g) 50
Boter  
Peper, zout  
Zachte azijn (vb. champagneazijn)  

Instructions

Spekjes

  • Bak de spekjes op een rustig vuur. Voeg daarna de look, en de sjalot toe. Laat gaar stoven.

 Aardappels

  • Kook de aardappels gaar in licht gezouten water. Giet af.
  • Voeg een flink klontje boter toe, en maak een mooie puree. Kruid met peper en zout.

Krulandijvie

  • Neem van de andijvie enkel het fris groene gedeelte. Hou een handje vol voor de garnering achter. Snij de rest wat fijner.

Afwerking

  • Meng het spek met de look en de ui door de aardappelpuree. Voeg eventueel een klein beetje van het vet toe.
  • Roer dan de fijner gesneden krulandijvie toe. Roer alles goed door de puree zodat de groente door de warmte van de puree een beetje ‘gaart’.
  • Voeg een scheutje azijn toe. Kruid af met peper en zout. Proef en voeg eventueel nog wat azijn en kruiden toe.
  • Schep een flinke portie van de puree op een bord en garneer met de achtergehouden krulandijvie.
  • Geef er vlees naar keuze bij (vb. speklap, worst).

 

Notes

Tip

  • Krulandijvie is niet altijd te vinden. Je kan ook gewone andijvie gebruiken. Krulandijvie garneert enkel wat leuker.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

15 maart 2020