Kruidige varkenshaas met snijbonen en aardappels

, , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Kruidige varkenshaas met snijbonen en aardappels


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Aardappels (g) 400
Snijbonen, in repen gesneden (g) 400
Varkenshaas (g) 250
Pijnboompitten, geroosterd en fijngehakt(el) 1/2
Rozemarijntakje (st) 2
Knoflook (t) 2
Parmezaan, gerapst (g) 10
Cherrytomaten 4
Cayennepeper (thl) 1/2
Basilicum , fijngesneden (bosje) 1/2
Olijfolie  
Peper, zout (en grof zeezout)  

Instructions

Voorbereiding

  • Zet de grill van de oven op.
  • Maak de knoflookolie: 1 knoflook uitpersen in 1 el olijfolie. Goed mengen.

 Aardappels

  • Kook de aardappels in licht gezouten water gaar.

Snijbonen

  • Kook de snijbonen in licht gezouten water gedurende 4 min. Giet af en laat goed uitlekken.
  • Meng 1 el olijfolie met de cayennepeper. Doe de snijbonen en de cherrytomaten in een ovenschaal. Druppel de kruidenolie erover. Zet straks de laatste 12 min. de snijbonen en de cherrytomaten mee onder de grill.

Varkenshaas

  • Halveer de varkenshaas. Bind rond elk stukje haas een rozemarijntakje met keukengaren vast. Kruid met peper en zout.
  • Bak het vlees onder de grill ca. 15 min. rondom. Controleer de gaarheid.
  • Even voor de eindtijd het varkenshaasje bedruppelen met de knoflookolie.

Pesto

  • Doe volgende ingrediënten in een stamper: basilicumblaadjes, wat grof zeezout, 1 fijngesnipperd teentje knoflook, 1/2 el olijfolie, pijnboompitten.
  • Stamp alles goed fijn. Voeg een beetje water toe. Breng op smaak met peper en zout.

Afwerking

  • Serveer het vlees met de snijbonen en de cherrytomaten en de aardappels.
  • Druppel er wat pesto en strooi er wat Parmezaanschaafsels over. Serveer de rest van de pesto apart.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

17 maart 2020