Kruidige spitskool met speklappen naar Oosters idee
Description
2
Scale
Ingredients
Speklappen, vers, ongezouten (g) | 300 |
Aardappelen (g) | 400 |
Spitskool, fijngesneden (g) | 400 |
Ui, fijngesneden (st) | 1 |
Knoflook, fijngesneden (t) | 2 |
Geroosterde cashewnoten, gehakt (el) | 2 |
Selderijzout (thl) | 1/2 |
Kerrie (thl) | 1/2 |
Sambal oelek (thl) | 1/2 |
Ketjap manis (el) | 1 |
Groentesausbinder | |
Peper, zout |
Instructions
Aardappels
- Kook de aardappels in licht gezouten water.
Spitskool
- Fruit in een wok de knoflook en de ui. Voeg dan al wokkend de spitskoolreepjes toe. De kool moet beetgaar zijn.
- Voeg een deel van het kruidenmengsel toe (selderijzout, kerrie). Kruid op het einde af. Voeg eventueel zout en peper toe.
- Bind het geheel lichtjes (groentesaus).
Spek
- In een aparte pan de speklappen bakken. Voeg geen vet toe.
- Neem het spek uit de pan.
- Voeg een beetje water toe om het aanbaksel los te maken. Doe er de ketjap en sambal bij in. Goed doorroeren. Doe de speklappen er terug in en laat ze even aan beide kanten sudderen zodat ze een mooi bruin kleurtje krijgen van de saus.