Koude komkommer-dillesoep met grijze garnalen

, , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Koude komkommer-dillesoep met grijze garnalen


  • Author: Annelies

Description

4


Scale

Ingredients

Grijze garnalen (el) 4
Dille, fijngehakt (el) 3
Bloem 2
Citroensap (el) 2
Lente-ui , in ringen gesneden (st) 1
Room (ml) 125
Melk (ml) 200
Bloemige aardappel, in blokjes (st) 1
Ui, fijngesnipperd (st) 1
Komkommer, in blokjes (st) 2
Kippenbouillon, van blokje (ml) 400

Instructions

  • Fruit de ui in wat boter aan.
  • Voeg achtereenvolgens de aardappelblokjes en de komkommer toe. Stoof even mee.
  • Bestrooi met de bloem toe. Roer goed ondereen. Laat een 2-tal min. mee bakken.
  • Overgiet met de bouillon.
  • Laat 15 min. zachtjes koken.
  • Mix de soep. Laat wat afkoelen.
  • Voeg de citroensap, de melk, de helft van de dille en de room toe. Kruid af met peper en zout.
  • Laat volledig afkoelen in de ijskast.

Afwerking

  • Schep de soep uit in kommen.
  • Garneer met de rest van de dille. Schep in elke kom 1 el garnalen.

Notes

Variatie

  • Gebruik reepjes gerookte forel of zalm in plaats van garnalen.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

18 maart 2020