Koude komkommer-dillesoep met grijze garnalen
Description
4
Scale
Ingredients
Grijze garnalen (el) | 4 |
Dille, fijngehakt (el) | 3 |
Bloem | 2 |
Citroensap (el) | 2 |
Lente-ui , in ringen gesneden (st) | 1 |
Room (ml) | 125 |
Melk (ml) | 200 |
Bloemige aardappel, in blokjes (st) | 1 |
Ui, fijngesnipperd (st) | 1 |
Komkommer, in blokjes (st) | 2 |
Kippenbouillon, van blokje (ml) | 400 |
Instructions
- Fruit de ui in wat boter aan.
- Voeg achtereenvolgens de aardappelblokjes en de komkommer toe. Stoof even mee.
- Bestrooi met de bloem toe. Roer goed ondereen. Laat een 2-tal min. mee bakken.
- Overgiet met de bouillon.
- Laat 15 min. zachtjes koken.
- Mix de soep. Laat wat afkoelen.
- Voeg de citroensap, de melk, de helft van de dille en de room toe. Kruid af met peper en zout.
- Laat volledig afkoelen in de ijskast.
Afwerking
- Schep de soep uit in kommen.
- Garneer met de rest van de dille. Schep in elke kom 1 el garnalen.
Notes
Variatie
- Gebruik reepjes gerookte forel of zalm in plaats van garnalen.