Kotelet met zoete aardappel-andijviepuree

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Kotelet met zoete aardappel-andijviepuree


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Varkenskotelet (st) 2
Andijvie, fijngesneden (g) 600
Puntpaprika, fijngesnipperd (st) 1/2
Zoete aardappelen, in blokjes (g) 400
Halfgedroogde tomaten in olie (el) 1/2
Zure room (el) 1
Boter
Balsamicoazijn (el) 1
Water (ml) 50
Nootmuskaat
Peper, zout

Instructions

Aardappelpuree

  • Kook de zoete aardappelen 15 min. gaar in licht gezouten water. Giet af.
  • Stoof de andijvie in boter ± 8 min. (hou een handvol reepjes over voor de afwerking). Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Voeg de puntpaprika toe en stoof nog 2 min.
  • Pureer de aardappelen met een klontje boter en de zure room Meng er de andijvie, de puntpaprika en de halfgedroogde kerstomaten onder. Kruid af met peper en zout.

Varkenskotelet

  • Bak de koteletten 4 à 5 min. aan elke kant In wat boter gaar.
  • Haal de koteletten uit de pan en houd warm.
  • Giet het water en de balsamicoazijn in de pan en schraap de braadresten los met een houten lepel. Laat even inkoken.

Afwerking

  • Serveer de puree met de varkenskotelet.
  • Garneer voor het opdienen met de achtergehouden rauwe andijvie. Geef de saus er apart bij.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

15 maart 2020