Kotelet met zoete aardappel-andijviepuree
Description
2
Scale
Ingredients
Varkenskotelet (st) | 2 |
Andijvie, fijngesneden (g) | 600 |
Puntpaprika, fijngesnipperd (st) | 1/2 |
Zoete aardappelen, in blokjes (g) | 400 |
Halfgedroogde tomaten in olie (el) | 1/2 |
Zure room (el) | 1 |
Boter | |
Balsamicoazijn (el) | 1 |
Water (ml) | 50 |
Nootmuskaat | |
Peper, zout |
Instructions
Aardappelpuree
- Kook de zoete aardappelen 15 min. gaar in licht gezouten water. Giet af.
- Stoof de andijvie in boter ± 8 min. (hou een handvol reepjes over voor de afwerking). Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Voeg de puntpaprika toe en stoof nog 2 min.
- Pureer de aardappelen met een klontje boter en de zure room Meng er de andijvie, de puntpaprika en de halfgedroogde kerstomaten onder. Kruid af met peper en zout.
Varkenskotelet
- Bak de koteletten 4 à 5 min. aan elke kant In wat boter gaar.
- Haal de koteletten uit de pan en houd warm.
- Giet het water en de balsamicoazijn in de pan en schraap de braadresten los met een houten lepel. Laat even inkoken.
Afwerking
- Serveer de puree met de varkenskotelet.
- Garneer voor het opdienen met de achtergehouden rauwe andijvie. Geef de saus er apart bij.