Komkommersalade (Gurkensalat) op Oostenrijkse wijze

, , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Komkommersalade op Oostenrijkse wijze


  • Author: Annelies

Description

De komkommersalade heb ik zonder zure room gemaakt omdat ik dit niet in huis had. De zure room geeft de salade een frisse, romige toets.


Ingredients

Komkommer, ongeschild in dunne schijfjes (st) 1
Peterselie, fijngehakt (el) 2
Suiker (thl) 2
Zure room (ml) 125
knoflook, fijngesnipperd (t) 12

Instructions

  • Bestrooi de komkommer met zout. Laat 10 min. trekken.
  • Spoel de kommerkommer onder koud water. Wring voorzichtig uit zonder de schuifjes kapot te maken.
  • Meng de azijn, de zure room en de suiker. Breng op smaak met peper en zout.
  • Overgiet de komkommer er mee.
  • Meng er de peterselie onder.
  • Zet in de ijskast tot gebruik.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

21 maart 2020