Knolselder-aardappelpuree met gesmoorde witlof-hesprolletje en hazelnootsaus

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Knolselder-aardappelpuree met gesmoorde witlof-hesprolletje en hazelnootsaus


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Witloof, dik (st) 3
Knolselder, in blokjes (g) 300
Aardappel, bloemig (g) 200
Ham (Ganda, Serrano, Prosciutto…) (st) 6
Hazelnoten, geroosterd (g) 50
Krulpeterselie, grof gesnipperd (bussel) ½
Melk
Boter  
Nootmuskaat
Peper, zout  

Instructions

Knolselder-aardappelpuree

  • Kook de aardappelen samen met de knolselder in 1/2 deel water en 1/2 deel melk. Voeg zout toe.
  • Giet af, stoom droog.
  • Pureer met een klontje boter. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.

Witlof-hesprolletjes

  • Snij de witlof overlangs in de helft.
  • Kruid beide kanten met peper en zout.
  • Wikkel de witlofstronkjes in een plakje ham.
  • Bruin de witlof-hesprolletjes aan beide kanten licht bruin. Zet het vuur lager. Voeg een beetje water toe en laat onder deksel verder gaar smoren.

Hazelnotensaus

  • Mix de hazelnoten met de peterselie in een blender.
  • Smelt wat boter in een pan. Stoof de hazelnoten met de peterselie rustig gedurende een 2-tal minuten.
  • Voeg het braadvocht van de witloof toe bij de saus.

Afwerking

  •  Verdeel de knolselder-aardappelpuree over de borden.
  • Leg er de witloofstronkjes op.
  • Garneer met de hazelnoot-peterseliesaus.

 

 

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

18 april 2020