Knolselder-aardappelpuree met gesmoorde witlof-hesprolletje en hazelnootsaus
Description
2
Scale
Ingredients
Witloof, dik (st) | 3 |
Knolselder, in blokjes (g) | 300 |
Aardappel, bloemig (g) | 200 |
Ham (Ganda, Serrano, Prosciutto…) (st) | 6 |
Hazelnoten, geroosterd (g) | 50 |
Krulpeterselie, grof gesnipperd (bussel) | ½ |
Melk | |
Boter | |
Nootmuskaat | |
Peper, zout |
Instructions
Knolselder-aardappelpuree
- Kook de aardappelen samen met de knolselder in 1/2 deel water en 1/2 deel melk. Voeg zout toe.
- Giet af, stoom droog.
- Pureer met een klontje boter. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
Witlof-hesprolletjes
- Snij de witlof overlangs in de helft.
- Kruid beide kanten met peper en zout.
- Wikkel de witlofstronkjes in een plakje ham.
- Bruin de witlof-hesprolletjes aan beide kanten licht bruin. Zet het vuur lager. Voeg een beetje water toe en laat onder deksel verder gaar smoren.
Hazelnotensaus
- Mix de hazelnoten met de peterselie in een blender.
- Smelt wat boter in een pan. Stoof de hazelnoten met de peterselie rustig gedurende een 2-tal minuten.
- Voeg het braadvocht van de witloof toe bij de saus.
Afwerking
- Verdeel de knolselder-aardappelpuree over de borden.
- Leg er de witloofstronkjes op.
- Garneer met de hazelnoot-peterseliesaus.