Kippenstoofpotje met champignons en spekjes, lentegroenten en aardappels

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Kippenstoofpotje met champignons en spekjes, lentegroenten en aardappels


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Kipfilet, in blokjes (g) 250
Gerookt spek, blokjes (g) 100
Ui, fijngesneden (st) 1
Lente-ui, fijngesneden 2
Champignons, gehalveerd (g) 250
Witte wijn (ml) 50
Kippenbouillon (ml) 125
Aardappelen (g) 400
Gemengde lentegroenten (zakje) 250
Tijm  
Olie  
Instant sausbinder  
Peper, zout  

Instructions

Kippenstoofpotje

  • Braad de kippenblokjes goudbruin in olie. Voeg dan de spekblokjes toe. Even laten bakken. Kruid met peper, zout en wat tijm.
  • Is je pan groot genoeg, duw het vlees dan aan de kant. Fruit in het midden de ui.
  • Bak in een andere pan op een hoog vuur de champignons in wat olie goudbruin. Voeg ze dan bij het vleesmengsel. Roer alles goed om.
  • Blus met de wijn en de bouillon. Het vlees moet net niet onderstaan. Breng op smaak met peper, zout. Laat 20 min. sudderen.

Aardappelen

  • Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water.

Lentegroenten

  • Kook groenten beetgaar in licht gezouten water. Stoof daarna nog even op in boter. Kruid af met peper en zout.

Afwerking

  • Bind de saus met instant sausbinder.

 

Notes

Tip

  • De groenten kan je ook in een ovenschaal doen, overgieten met wat olie, kruiden met peper en zout en vervolgens een 20 min. laten garen in de oven op 180 °C. De groenten zijn zo smaakvoller.
  • Verdubbel de hoeveelheid voor het stoofpotje. De dag erna is het eens zo lekker.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

15 maart 2020