Kippenstoofpotje met champignons en spekjes, lentegroenten en aardappels
Description
2
Scale
Ingredients
Kipfilet, in blokjes (g) | 250 |
Gerookt spek, blokjes (g) | 100 |
Ui, fijngesneden (st) | 1 |
Lente-ui, fijngesneden | 2 |
Champignons, gehalveerd (g) | 250 |
Witte wijn (ml) | 50 |
Kippenbouillon (ml) | 125 |
Aardappelen (g) | 400 |
Gemengde lentegroenten (zakje) | 250 |
Tijm | |
Olie | |
Instant sausbinder | |
Peper, zout |
Instructions
Kippenstoofpotje
- Braad de kippenblokjes goudbruin in olie. Voeg dan de spekblokjes toe. Even laten bakken. Kruid met peper, zout en wat tijm.
- Is je pan groot genoeg, duw het vlees dan aan de kant. Fruit in het midden de ui.
- Bak in een andere pan op een hoog vuur de champignons in wat olie goudbruin. Voeg ze dan bij het vleesmengsel. Roer alles goed om.
- Blus met de wijn en de bouillon. Het vlees moet net niet onderstaan. Breng op smaak met peper, zout. Laat 20 min. sudderen.
Aardappelen
- Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water.
Lentegroenten
- Kook groenten beetgaar in licht gezouten water. Stoof daarna nog even op in boter. Kruid af met peper en zout.
Afwerking
- Bind de saus met instant sausbinder.
Notes
Tip
- De groenten kan je ook in een ovenschaal doen, overgieten met wat olie, kruiden met peper en zout en vervolgens een 20 min. laten garen in de oven op 180 °C. De groenten zijn zo smaakvoller.
- Verdubbel de hoeveelheid voor het stoofpotje. De dag erna is het eens zo lekker.