Kipfilet met gebakken wortel en yoghurtsaus

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Kipfilet met gebakken wortel en yoghurtsaus


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Kipfilet (st) 2
Gekleurde wortelen, in schijfjes (g) 400
Sjalot, fijngesnipperd 1
Platte peterselie , fijngesnipperd (el) 1
Bieslook, fijngesnipeprd (el) 1
Griekse yoghurt (g) 100
Paprikapoeder (thl) 1/2
Aardappelen (g) 400
Mosterd (el) 1
Olijfolie  
Limoen, sap (st) 1/2
Peper, zout  

Instructions

Aardappelen

  • Kook de aardappelen in licht gezouten water gaar.

Groenten

  • Fruit de sjalotten 8 min op een zacht vuur.
  • Doe de wortelreepjes erbij, kruid met peper en zout .
  • Bak 20 min op een zacht vuur en onder deksel, terwijl je regelmatig roert.

Kip

  • Kruid de kip met peper en zout. Bak ze rondom bruin in wat olie. Laat ze langzaam verder garen.

Marinade voor de kip

  • Meng de peterselie met de limoensap en 2 el goede olijfolie. Breng op smaak met peper.
  • Wentel de gebakken en gegaarde kipfilets in de saus vlak voor het serveren.

Saus

  • Meng de mosterd met de yoghurt en de bieslook. Kruid af met peper en zout.

Afwerking

  • Serveer de kipfilets met de wortels, de gekookte aardappels en de yoghurtdressing.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

15 maart 2020