Kipfilet met gebakken wortel en yoghurtsaus
Description
2
Scale
Ingredients
Kipfilet (st) | 2 |
Gekleurde wortelen, in schijfjes (g) | 400 |
Sjalot, fijngesnipperd | 1 |
Platte peterselie , fijngesnipperd (el) | 1 |
Bieslook, fijngesnipeprd (el) | 1 |
Griekse yoghurt (g) | 100 |
Paprikapoeder (thl) | 1/2 |
Aardappelen (g) | 400 |
Mosterd (el) | 1 |
Olijfolie | |
Limoen, sap (st) | 1/2 |
Peper, zout |
Instructions
Aardappelen
- Kook de aardappelen in licht gezouten water gaar.
Groenten
- Fruit de sjalotten 8 min op een zacht vuur.
- Doe de wortelreepjes erbij, kruid met peper en zout .
- Bak 20 min op een zacht vuur en onder deksel, terwijl je regelmatig roert.
Kip
- Kruid de kip met peper en zout. Bak ze rondom bruin in wat olie. Laat ze langzaam verder garen.
Marinade voor de kip
- Meng de peterselie met de limoensap en 2 el goede olijfolie. Breng op smaak met peper.
- Wentel de gebakken en gegaarde kipfilets in de saus vlak voor het serveren.
Saus
- Meng de mosterd met de yoghurt en de bieslook. Kruid af met peper en zout.
Afwerking
- Serveer de kipfilets met de wortels, de gekookte aardappels en de yoghurtdressing.