Kipfilet gevuld met mosterd en mozzarella, gestoofde witloof en aardappel
Description
2
Ingredients
Kipfilet (st) | 2 |
Grove mosterd (el) | 1 |
Mozzarella, bol gehalveerd (st) | 1 |
Rozemarijn (takje) | 1 |
Kippenbouillon (ml) | 100 |
Koude roomboter (thl) | 1 |
Witloof, gehalveerd (st) | 6 |
Aardappelen (g) | 400 |
Olijfolie | |
Peper, zout |
Instructions
Kipfilets
- Leg de kipfilets plat op de snijplak. Snij ze horizontaal in maar laat ze in het midden nog aan elkaar hangen. Sla de kipfilets wat platter.
- Bestrijk de filets met de mosterd en kruid met peper en zout. Verdeel er wat gesneden naaldjes van de rozemarijn over. Leg een halve mozzarellabol op de ene helft. Klap de filets toe. Steek het geheel vast met cocktailprikkers. Kruid de buitenkant nogmaals met peper en zout.
- Verhit de olijfolie in de pan. Bak de filets aan beide kanten goudbruin. Blus dan met de bouillon. Leg het deksel op de pan en laat de filets zachtjes verder garen.
Aardappels
- Kook de aardappels gaar in licht gezouten water.
Witloof
- Kruid de witloof met peper en zout. Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Bak de witloof langs beide kanten aan. Laat ze dan rustig verder garen onder deksel.
Afwerking
- Haal de filets uit de pan. Roer het aanbaksel los met wat water. Roer er het koude klontje boter door.