Kipfilet gevuld met mosterd en mozzarella, gestoofde witloof en aardappel

, ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Kipfilet gevuld met mosterd en mozzarella, gestoofde witloof en aardappel


  • Author: Annelies

Description

2


Ingredients

Kipfilet (st) 2
Grove mosterd (el) 1
Mozzarella, bol gehalveerd (st) 1
Rozemarijn (takje) 1
Kippenbouillon (ml) 100
Koude roomboter (thl) 1
Witloof, gehalveerd (st) 6
Aardappelen (g) 400
Olijfolie  
Peper, zout  

Instructions

Kipfilets

  • Leg de kipfilets plat op de snijplak. Snij ze horizontaal in maar laat ze in het midden nog aan elkaar hangen. Sla de kipfilets wat platter.
  • Bestrijk de filets met de mosterd en kruid met peper en zout. Verdeel er wat gesneden naaldjes van de rozemarijn over. Leg een halve mozzarellabol op de ene helft. Klap de filets toe. Steek het geheel vast met cocktailprikkers. Kruid de buitenkant nogmaals met peper en zout.
  • Verhit de olijfolie in de pan. Bak de filets aan beide kanten goudbruin. Blus dan met de bouillon. Leg het deksel op de pan en laat de filets zachtjes verder garen.

Aardappels

  • Kook de aardappels gaar in licht gezouten water.

Witloof

  • Kruid de witloof met peper en zout. Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Bak de witloof langs beide kanten aan. Laat ze dan rustig verder garen onder deksel.

Afwerking

  • Haal de filets uit de pan. Roer het aanbaksel los met wat water. Roer er het koude klontje boter door.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

17 maart 2020