Kip tikka masala
Description
4
Scale
Ingredients
knoflook, fijngesnipperd (t) | 3 |
Spaanse peper, fijngesnipperd (st) | 1/2 |
Rode ui, fijngesneden (st) | 2 |
Tomatenblokjes, in blik (g) | 400 |
Kipfilet, in brede repen gesneden (st) | 4 |
Gember, fijngesneden (g) | 40 |
Ui, fijngesnipperd (st) | 1 |
Kokosmelk (ml) | 400 |
Limoen, zeste en sap (st) | 1 |
Yoghurt (ml) | 100 |
Koriander (bosje) | 1 |
Kurkuma (thl) | 2 |
Garam masala (thl) | 2 |
Tandoorikruiden (thl) | 2 |
Rode currypasta (el) | 1 |
Amandelschilfers (el) | 4 |
Rijst (g) | 250 |
Sesamolie | |
Arachideolie | |
Wokgroenten naar keuze (vb. Chinese kool, sperziebonen, broccoli, paprika)… (g) | 400 |
Instructions
Een stoofpotje smaakt de dag erna eens zo lekker. Daarom maken we een dubbele portie.
Voorbereiding
- Roer de garam masala, de tandoorikruiden, de rode currypasta en de kurkuma onder de yoghurt. Voeg wat zeste van de limoen en het sap van 1/2 limoen toe. Doe er de kippenreepjes in. Meng goed onder elkaar. Laat rustig marineren.
- Doe de look, de chilipeper, de koriandertakjes en de gember in de blender. Mix alles fijn.
- Rooster de amandelschilfers. Zet apart.
Kip
- Doe wat arachideolie in een pan met dikke bodem. Haal de stukjes kip uit de marinade. Bak de reepjes kort aan alle kanten. Laat ze niet aan de bodem kleven. Haal de kip uit de pan.
- Stoof de rode ui in de pan. Voeg nog wat arachideolie toe. Laat stoven. Voeg de gemixte smaakmakers toe.
- Voeg de tomatenblokjes toe. Schraap het aanbaksel los.Giet de kokosmelk er bij. Roer alles goed door en voeg de kip terug toe. Laat alles nog een 20-tal minuten zachtjes stoven.
Rijst
- Stoof de ui in wat olie aan. Voeg de rijst toe en laat de korrels kort meebakken.
- Doe er licht gezouten water bij (verhouding 1 deel rijst—1 1/2 deel water). Breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat de rijst garen volgens receptuur. De rijst moet droog zijn.
- Kruid naar smaak met peper en zout en wat sesamolie.
Groenten
- Kook ondertussen de groenten gaar in licht gezouten water. Stoof eventueel daarna nog wat aan.
Afwerking
- Serveer de Tikka Masala met een portie rijst en groenten
- Werk af met verse korianderblaadjes en wat geroosterde amandelschilfers.