Kip met rode curry

, , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Kip met rode curry


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Koriander (bussel) 1/4
Vissaus (el) 1
Limoen, sap (st) 1/2
Kaffirlimoenblaadje, gedroogd (st) 2
Thaise basilicum, gedroogd (g) 1
Gedroogde mango en kokosnoot (g) 30
Citroengras, gekneusd (stengel) 1/2
Rijst (g) 125
Kipfilets (g) 250
Fijne sperzieboontjes (g) 75
Mini-wortelen (g) 200
Bloemkoolroosjes (st) 4
Lente-ui , in reepjes van 2 cm (st) 3
Spaanse peper, zonder zaad, fijngesneden (st) 1/2
Rode paprika, in reepjes (st) 1/2
Gember, in schijfjes (cm) 2
Kippenbouillon (blokje) (ml) 150
Kokosmelk (ml) 250
Rode currypasta (el) 1/2
Kurkuma (el) 1/2
Zout  

Instructions

Groenten

  • Blancheer de groenten in licht gezouten kokend water:
  • 4 à 5 minuten voor de wortelen en de sperzieboontjes
  • 3 à 4 minuten voor de bloemkoolroosjes
  • 2 à 3 minuten voor de lente-ui
  • Laat de groenten schrikken onder koud stromend water zodat ze niet blijven nagaren.

Rijst

  • Zet ondertussen de rijst op in licht gezouten water waarbij je de kurkuma en 1 kaffirlimoenblaadje toegevoegd hebt (wordt gele rijst). Kook de rijst volgens receptuur.

Currypasta

  • Doe wat olie in een pan. Stoof de paprika en de Spaanse peper. Voeg de currypasta toe en bak mee gedurende 2 min. Zo komen de smaken goed vrij.
  • Voeg de kokosmelk en de kippenbouillon samen met de Thaise basilicum, het kaffirlimoenblaadjes, de citroengras en de gember toe. Laat met het deksel op de pan ca. 10 min. sudderen.
  • Breng op smaak met wat limoensap en zout.
  • Zeef de saus.

Kip

  • Snij de kipfilet in fijne plakjes. Bak in wat boter aan. Schep uit de pan.

Afwerking

  • Haal het limoenblaadje uit de rijst.
  • Voeg de kip toe aan de saus. Warm alles langzaam terug op en laat 5 min. pruttelen. Voeg als laatste de groenten toe. Roer goed om.
  • Dien de rijst op met de curry. Werk af met koriander, gedroogde mango en kokosnoot.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

17 maart 2020