Kip met rode curry
Description
2
Scale
Ingredients
Koriander (bussel) | 1/4 |
Vissaus (el) | 1 |
Limoen, sap (st) | 1/2 |
Kaffirlimoenblaadje, gedroogd (st) | 2 |
Thaise basilicum, gedroogd (g) | 1 |
Gedroogde mango en kokosnoot (g) | 30 |
Citroengras, gekneusd (stengel) | 1/2 |
Rijst (g) | 125 |
Kipfilets (g) | 250 |
Fijne sperzieboontjes (g) | 75 |
Mini-wortelen (g) | 200 |
Bloemkoolroosjes (st) | 4 |
Lente-ui , in reepjes van 2 cm (st) | 3 |
Spaanse peper, zonder zaad, fijngesneden (st) | 1/2 |
Rode paprika, in reepjes (st) | 1/2 |
Gember, in schijfjes (cm) | 2 |
Kippenbouillon (blokje) (ml) | 150 |
Kokosmelk (ml) | 250 |
Rode currypasta (el) | 1/2 |
Kurkuma (el) | 1/2 |
Zout |
Instructions
Groenten
- Blancheer de groenten in licht gezouten kokend water:
- 4 à 5 minuten voor de wortelen en de sperzieboontjes
- 3 à 4 minuten voor de bloemkoolroosjes
- 2 à 3 minuten voor de lente-ui
- Laat de groenten schrikken onder koud stromend water zodat ze niet blijven nagaren.
Rijst
- Zet ondertussen de rijst op in licht gezouten water waarbij je de kurkuma en 1 kaffirlimoenblaadje toegevoegd hebt (wordt gele rijst). Kook de rijst volgens receptuur.
Currypasta
- Doe wat olie in een pan. Stoof de paprika en de Spaanse peper. Voeg de currypasta toe en bak mee gedurende 2 min. Zo komen de smaken goed vrij.
- Voeg de kokosmelk en de kippenbouillon samen met de Thaise basilicum, het kaffirlimoenblaadjes, de citroengras en de gember toe. Laat met het deksel op de pan ca. 10 min. sudderen.
- Breng op smaak met wat limoensap en zout.
- Zeef de saus.
Kip
- Snij de kipfilet in fijne plakjes. Bak in wat boter aan. Schep uit de pan.
Afwerking
- Haal het limoenblaadje uit de rijst.
- Voeg de kip toe aan de saus. Warm alles langzaam terug op en laat 5 min. pruttelen. Voeg als laatste de groenten toe. Roer goed om.
- Dien de rijst op met de curry. Werk af met koriander, gedroogde mango en kokosnoot.