Kip met gehaktballetjes, champignons en puree
Description
2
Scale
Ingredients
Aardapelen (g) | 400 |
Gemengd gehakt (g) | 200 |
Kipfilets, in blokjes (st) | 2 |
Sjalot, fijngesnipperd (st) | 1 |
Selder fijngesnipperd (stengel) | 1 |
Sherryazijn of dragonazijn (el) | 2 |
Mosterd (el) | 1 |
Room (ml) | 200 |
Dragon, fijngehakt (tak) | 2 |
Melk | |
Wit brood (sneetje) | 1 |
Roomboter | |
Foelie (naar wens) | snufje |
Nootmuskaat | |
Peper, zout |
Instructions
Aardappelpuree
- Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water. Maak een puree met boter, melk, peper, zout en nootmuskaat.
Gehaktballetjes en kip
- Laat het brood (zonder korst) in wat melk weken. Knijp uit. Meng met het gehakt en kruid met peper, zout en wat foelie. Rol soepballetjes van het gehakt. Bak aan in wat roomboter. Haal uit, het vet en zet apart.
- Bak in hetzelfde vet de gekruide kippenblokjes aan (kruiden met peper en zout). Haal uit het vet.
Stoofpotje
- Stoof de sjalot, de selder en de champignons in boter aan. Voeg de mosterd toe.
- Voeg de gebakken gehaktballetjes en kippenblokjes toe.
- Breng terug aan de kook . Blus met de azijn en de room. Laat de saus indikken tot de groenten gegaard zijn.
Afwerking
- Serveer de aardappelpuree met het vlees-groenten-pannetje.
- Garneer met vers versneden dragon.