Kip met gehaktballetjes, champignons en puree

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Kip met gehaktballetjes, champignons en puree


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Aardapelen (g) 400
Gemengd gehakt (g) 200
Kipfilets, in blokjes (st) 2
Sjalot, fijngesnipperd (st) 1
Selder fijngesnipperd (stengel) 1
Sherryazijn of dragonazijn (el) 2
Mosterd (el) 1
Room (ml) 200
Dragon, fijngehakt (tak) 2
Melk  
Wit brood (sneetje) 1
Roomboter  
Foelie (naar wens)  snufje
Nootmuskaat  
Peper, zout  

Instructions

Aardappelpuree

  • Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water. Maak een puree met boter, melk, peper, zout en nootmuskaat.

Gehaktballetjes en kip

  • Laat het brood (zonder korst) in wat melk weken. Knijp uit. Meng met het gehakt en kruid met peper, zout en wat foelie. Rol soepballetjes van het gehakt. Bak aan in wat roomboter. Haal uit, het vet en zet apart.
  • Bak in hetzelfde vet de gekruide kippenblokjes aan (kruiden met peper en zout). Haal uit het vet.

Stoofpotje

  • Stoof de sjalot, de selder en de champignons in boter aan. Voeg de mosterd toe.
  • Voeg de gebakken gehaktballetjes en kippenblokjes toe.
  • Breng terug aan de kook . Blus met de azijn en de room. Laat de saus indikken tot de groenten gegaard zijn.

Afwerking

  • Serveer de aardappelpuree met het vlees-groenten-pannetje.
  • Garneer met vers versneden dragon.

 

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

15 maart 2020