Kip-kerriespiesje met linzensalade
Description
2
Scale
Ingredients
Kipfilet, in blokjes (g) | 250 |
Citroen, sap (st) | 1/2 |
Linzen (g) | 100 |
Wortel, in blokjes (g) | 100 |
Sjalot, fijngesnipperd (st) | 1 |
Sinaasappelsap, vers (el) | 2 |
Honing (thl) | 1 |
Kerrie (thl) | 3 |
Beetje sla | |
Olijfolie | |
Peper, zout |
Instructions
Linzensalade
- Kook de linzen in ongeveer 20 min. gaar in licht gezouten water. Giet af en laat afkoelen.
- Stoof de ui en de wortelen een 8-tal minuten in wat boter. De groenten moeten beetgaar zijn.
- Roer en vervolgens 1 thl kerriepoeder onder. Laat de kerrie even meebakken. Roer de sinaasappelsap en de honing door het groentemengsel.
- Roer de linzen door de wortelen. Kruid af met peper en zout. Schep over in een kom.
Kip
- Roer het citroensap, 4 el olijfolie en 2 thl kerrie door elkaar. Roer het vlees goed door de marinade en laat het hierin, op kamertemperatuur marineren.
- Rijg de kippenblokjes zo aan de satéprikker dat ze zo plat mogelijk zijn (sneller gebakken). Gebruik zoveel spiesjes als je nodig hebt. Doe liever wat minder vlees aan een spiesje dan het spiesje vol te proppen.
- Doe wat olie in de pan en pak de spiesjes langs alle kanten goudbruin en gaar.
Sla
- Werk de sla af naar keuze.