Kip in pancetta op een bedje van gesmoorde prei

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Kip in pancetta op een bedje van gesmoorde prei


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Kipfilet (st) 2
Prei, in ringen (st) 4
Aardappelen, vastkokend (g) 400
Pancetta (plakjes) 12
Tijm (takje) 4
Witte wijn (ml) 30
Boter  
Olijfolie
Peper, zout

Instructions

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.

Ovenschotel

  • Kies een diepe ovenschotel.
  • Leg er een ruim vel aluminiumfolie in (de randen moet je kunnen omplooien eens alle ingrediënten in de schaal gelegd zijn).
  • Leg de prei in de ovenschotel. Kruid met peper en zout. Giet er de wijn en een flinke scheut olijfolie bij. Verdeel wat klontjes boter over de prei. Verdeel de takjes tijm over de schotel.
  • Kruid de kipfilets met peper en zout. Pak ze elk in met 4 plakjes pancetta. Leg de kipfilets op de prei, in het midden van de schotel.
  • Leg naast de kip zowel links als rechts, op de prei, telkens 2 plakjes pancetta. De pancetta beschermt de prei tegen uitdroging en aanbranden.
  • Sprenkel er nog wat olijfolie over.
  • Plooi de randen van de aluminiumfolie deels over de kipfilet en de prei. De kip moet wel merendeel bloot liggen om te kunnen bakken.
  • Zet de schotel in de oven gedurende 35 min. Niet alleen de kip moet gaar zijn, ook de prei.

Aardappelen

  • Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water. Giet af en stoom droog.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

9 mei 2020