Kip in pancetta op een bedje van gesmoorde prei
Description
2
Scale
Ingredients
Kipfilet (st) | 2 |
Prei, in ringen (st) | 4 |
Aardappelen, vastkokend (g) | 400 |
Pancetta (plakjes) | 12 |
Tijm (takje) | 4 |
Witte wijn (ml) | 30 |
Boter | |
Olijfolie | |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
Ovenschotel
- Kies een diepe ovenschotel.
- Leg er een ruim vel aluminiumfolie in (de randen moet je kunnen omplooien eens alle ingrediënten in de schaal gelegd zijn).
- Leg de prei in de ovenschotel. Kruid met peper en zout. Giet er de wijn en een flinke scheut olijfolie bij. Verdeel wat klontjes boter over de prei. Verdeel de takjes tijm over de schotel.
- Kruid de kipfilets met peper en zout. Pak ze elk in met 4 plakjes pancetta. Leg de kipfilets op de prei, in het midden van de schotel.
- Leg naast de kip zowel links als rechts, op de prei, telkens 2 plakjes pancetta. De pancetta beschermt de prei tegen uitdroging en aanbranden.
- Sprenkel er nog wat olijfolie over.
- Plooi de randen van de aluminiumfolie deels over de kipfilet en de prei. De kip moet wel merendeel bloot liggen om te kunnen bakken.
- Zet de schotel in de oven gedurende 35 min. Niet alleen de kip moet gaar zijn, ook de prei.
Aardappelen
- Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water. Giet af en stoom droog.