Kip gestoofd in rooibos met rijst en groentjes

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Kip gestoofd in rooibos met rijst en groentjes


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Kipfilet (st) 2
Kippenbouillon (blokje (ml) 200
Tomatenpuree (el) 1 1/2
(Cherry)tomaatjes (g) 200
Sinaasappel, à vif gesneden (st) 1
Sjalotje (g) 50
Rooibosthee (zakje) 1
Rijst (g) 125
Platte kaas (el) 1
Wortelen (g) 150
Champignons, in vieren (g) 150
Zeezout  
Chilipeper  
Arachideolie  
Instant sausbinder  

Instructions

Kip

  • Wrijf de kip in met zeezout en chilipeper. Bak de filet in wat olie aan alle kanten aan.
  • Fruit de sjalotjes even mee.
  • Roer vervolgens de tomatenpuree er door. Bak even mee.
  • Blus vervolgens met de kippenbouillon. Voeg het theezakje toe. Breng aan de kook.
  • Zet het vuur lager en laat 10 min. sudderen. Voeg er dan de tomatenblokjes of de cherrytomaatjes met de sinaasappelpartjes aan toe.
  • Laat de kip nog 15 à 20 min. verder garen.
  • Roer er de platte kaas onder en bind de saus met wat snelbindsaus.

Rijst

  • Bereid ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in licht gezouten water.

Groenten

  • Stoof de wortelen in wat olie gaar (hoe fijner gesneden, hoe sneller gaar).
  • Bak de champignons op een hoog vuur goudbruin. Schep ze uit de pan en voeg ze bij de wortelen. Kruid met peper en zout.

Afwerking

  • Verwijder de theezakjes uit het gerecht, serveer met de gekookte rijst en de groentjes.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

17 maart 2020