Kip gestoofd in rooibos met rijst en groentjes
Description
2
Scale
Ingredients
| Kipfilet (st) | 2 |
| Kippenbouillon (blokje (ml) | 200 |
| Tomatenpuree (el) | 1 1/2 |
| (Cherry)tomaatjes (g) | 200 |
| Sinaasappel, à vif gesneden (st) | 1 |
| Sjalotje (g) | 50 |
| Rooibosthee (zakje) | 1 |
| Rijst (g) | 125 |
| Platte kaas (el) | 1 |
| Wortelen (g) | 150 |
| Champignons, in vieren (g) | 150 |
| Zeezout | |
| Chilipeper | |
| Arachideolie | |
| Instant sausbinder |
Instructions
Kip
- Wrijf de kip in met zeezout en chilipeper. Bak de filet in wat olie aan alle kanten aan.
- Fruit de sjalotjes even mee.
- Roer vervolgens de tomatenpuree er door. Bak even mee.
- Blus vervolgens met de kippenbouillon. Voeg het theezakje toe. Breng aan de kook.
- Zet het vuur lager en laat 10 min. sudderen. Voeg er dan de tomatenblokjes of de cherrytomaatjes met de sinaasappelpartjes aan toe.
- Laat de kip nog 15 à 20 min. verder garen.
- Roer er de platte kaas onder en bind de saus met wat snelbindsaus.
Rijst
- Bereid ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in licht gezouten water.
Groenten
- Stoof de wortelen in wat olie gaar (hoe fijner gesneden, hoe sneller gaar).
- Bak de champignons op een hoog vuur goudbruin. Schep ze uit de pan en voeg ze bij de wortelen. Kruid met peper en zout.
Afwerking
- Verwijder de theezakjes uit het gerecht, serveer met de gekookte rijst en de groentjes.