Kip curry met jasmijnrijst

, , ,
Kip curry met groentjes en jasmijnrijst
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon
Kip curry met groentjes en jasmijnrijst

Kip curry met jasmijnrijst


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Jasmijnrijst (g) 125
Kipfilet, in dunne reepjes (g) 200
Citroengras (st) 1
Lente-ui (st) 1
Sjalot, in ringen (st) 1
Paprika, in reepjes (st) 1
Prinsessenboontjes, in stukken van 3 cm (g) 75
Parijse champignons, in plakjes (g) 100
Currypasta (thl) 1
Kurkuma (thl) 1
Kokosmelk (ml) 200
Limoenblaadjes, vers of gedroogd (st) 5
Suiker (thl) 1
Vissaus (thl) 1
Water (ml) 375
Thais basilicum en/of koriander
Olie
Peper, zout

Instructions

Rijst

  • Kook de rijst in 375 ml gezouten water volgens receptuur gaar.

Curry

  • Verwijder het buitenste harde blad van de citroengras. Snij het witte deel in heel fijne ringen en kneus de rest van de stengel.
  • Snipper het witte deel van de lente-ui fijn. Houd het groene bij voor de afwerking.
  • Laat de olie heet worden in de wok en doe de sjalotjes, het citroengras en het witte deel van de lente-ui erbij. Stoof even aan.
  • Doe de kip er ook bij en kleur even aan.
  • Voeg de fijngesneden paprika en boontjes toe en bak enkele minuten mee.
  • Doe de champignons er als laatste bij.
  • Meng de currypasta en kurkuma er onder. Laat even meebakken. Blus met kokosmelk en giet er een extra scheutje water bij.
  • Voeg de limoenblaadjes toe en breng verder op smaak met een klein scheutje vissaus en een snuifje suiker.

Afwerking

  • Werk af met enkele blaadjes basilicum, koriander en het fijngesnipperde groen van de lente-ui.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

15 maart 2020