Kip curry met jasmijnrijst
Description
2
Scale
Ingredients
Jasmijnrijst (g) | 125 |
Kipfilet, in dunne reepjes (g) | 200 |
Citroengras (st) | 1 |
Lente-ui (st) | 1 |
Sjalot, in ringen (st) | 1 |
Paprika, in reepjes (st) | 1 |
Prinsessenboontjes, in stukken van 3 cm (g) | 75 |
Parijse champignons, in plakjes (g) | 100 |
Currypasta (thl) | 1 |
Kurkuma (thl) | 1 |
Kokosmelk (ml) | 200 |
Limoenblaadjes, vers of gedroogd (st) | 5 |
Suiker (thl) | 1 |
Vissaus (thl) | 1 |
Water (ml) | 375 |
Thais basilicum en/of koriander | |
Olie | |
Peper, zout |
Instructions
Rijst
- Kook de rijst in 375 ml gezouten water volgens receptuur gaar.
Curry
- Verwijder het buitenste harde blad van de citroengras. Snij het witte deel in heel fijne ringen en kneus de rest van de stengel.
- Snipper het witte deel van de lente-ui fijn. Houd het groene bij voor de afwerking.
- Laat de olie heet worden in de wok en doe de sjalotjes, het citroengras en het witte deel van de lente-ui erbij. Stoof even aan.
- Doe de kip er ook bij en kleur even aan.
- Voeg de fijngesneden paprika en boontjes toe en bak enkele minuten mee.
- Doe de champignons er als laatste bij.
- Meng de currypasta en kurkuma er onder. Laat even meebakken. Blus met kokosmelk en giet er een extra scheutje water bij.
- Voeg de limoenblaadjes toe en breng verder op smaak met een klein scheutje vissaus en een snuifje suiker.
Afwerking
- Werk af met enkele blaadjes basilicum, koriander en het fijngesnipperde groen van de lente-ui.