Kerriesoep met wortelen

, ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Kerriesoep met wortelen


  • Author: Annelies

Description

4


Scale

Ingredients

Bouquet garni (st) 1
Kippenbouillon, van blokje (L) 2
Kokosmelk 165
Knoflook, fijngesneden (t) 2
Ui, fijngesneden (st) 1
Wortelen, in stukken (g) 500
Olijfolie  
Kerrie (el) 2
Peper, zout
Komijn (facultatief)

Instructions

  • Fruit de ui en de knoflook in wat olie zonder te kleuren.
  • Voeg de wortelen toe. Laat even meestoven.
  • Overgiet met de bouillon. Laat afgedekt ongeveer 20 min. zachtjes pruttelen.
  • Mix de soep.
  • Voeg de kerrie en de kokosmelk toe. Kruid af met peper en zout.
  • Wil je het wat pittiger, voeg 1/2 el komijn toe.

Notes

Tip

  • Werk af naar keuze:
    – met fijngesneden koriander
    – met soepstengels
    – met gebakken korstjes
Vaardigheden

Gepubliceerd op

18 maart 2020