Kerriesoep met wortelen
Description
4
Scale
Ingredients
Bouquet garni (st) | 1 |
Kippenbouillon, van blokje (L) | 2 |
Kokosmelk | 165 |
Knoflook, fijngesneden (t) | 2 |
Ui, fijngesneden (st) | 1 |
Wortelen, in stukken (g) | 500 |
Olijfolie | |
Kerrie (el) | 2 |
Peper, zout | |
Komijn (facultatief) |
Instructions
- Fruit de ui en de knoflook in wat olie zonder te kleuren.
- Voeg de wortelen toe. Laat even meestoven.
- Overgiet met de bouillon. Laat afgedekt ongeveer 20 min. zachtjes pruttelen.
- Mix de soep.
- Voeg de kerrie en de kokosmelk toe. Kruid af met peper en zout.
- Wil je het wat pittiger, voeg 1/2 el komijn toe.
Notes
Tip
- Werk af naar keuze:
– met fijngesneden koriander
– met soepstengels
– met gebakken korstjes