Kalkoenstoofpotje met groenten en zilvervliesrijst
Description
2
Ingredients
Rode ui, in ringen (st) | 1 |
Wortels, fijngesneden (st) | 2 |
Preistengel, fijngesneden (st) | 1 |
Knoflook, fijngesneden (st) | 1 |
Dadel zonder pit, in blokjes (st) | 2 |
Tomatenblokjes (g) | 400 |
Kalkoenfilet , in blokjes (g) | 250 |
Zilvervliesrijst (g) | 125 |
Ras el Hanout (el) | 1 |
Peterselie, fijngehakt (el) | 2 |
Olie | |
Peper, zout |
Instructions
Stoofpotje
- Bak de kalkoenblokjes in wat olie aan alle kanten goudbruin aan.
- Fruit de ui in wat olie in een pan met dikke bodem aan. Voeg de wortel, de prei, de look toe. Roer goed door en stoof even aan. Voeg de tomatenblokjes met het nat erbij.
- Roer de kalkoenblokjes met de dadelblokjes door de groenten. Kruid met de ras el hanout.
- Laat het stoofpotje gedurende een 25-tal minuten zachtjes garen.
Rijst
- Kook de rijst volgens receptuur gaar. Stoom droog. Roer er de fijngehakte peterselie door.