Kalkoenschnitzel met amandelkorst, broccoli-risotto
Description
2
Scale
Ingredients
Kalkoenschnitzel 2 120 g (st) | 2 |
Broccoli, roosjes (g) | 300 |
Risotto (g) | 125 |
Ei (st) | 1 |
Amandelschaafsel, beetje extra verbrokkelen (g) | 50 |
Sjalot, fijngesnipperd (st) | 1 |
Bloem (el) | 4 |
Paneermeel (el) | 5 |
Witte wijn (ml) | 50 |
Parmezaan, geraspt (g) | 50 |
Kippenbouillon (blokje) (ml) | 300 |
Boter | |
Citroen, kwartje (facultatief) (st) | 2 |
Peper, zout |
Instructions
Risotto
- Breng de bouillon aan de kook. Zet het vuur uit.
- Stoof de ui in een andere pan aan in wat olie. Voeg de risotto toe. Stoof mee tot de korrels glazig zijn.
- Overgiet met de wijn en laat de wijn uitdampen. Voeg dan ongeveer 2/3 van de kippenbouillon toe. Laat de risotto zachtjes ca. 20 min. garen onder deksel.
- Controleer halverwege of er nog voldoende vocht op is. Doe er indien nodig wat bouillon bij.
- Stoof je de blokjes broccolistronk (zie hieronder) mee? Voeg deze dan nu ook toe zodat ze 10 min. kunnen mee garen.
Broccoli
- Je kan een deel van de stronk in kleine blokjes snijden. Voeg deze bij de risotto om mee te garen.
- Kook de broccoliroosjes in licht gezouten water ongeveer in 4 min. beetgaar. Giet af en spoel de broccoli onder koud water.
Kalkoenschnitzel
- Leg de schnitzels tussen vershoudfolie. Klop ze gelijkmatig platter.
- Doe bloem in een schaal, in een tweede schaal een losgeklopt ei, in een derde schaal de paneermeel met de gekneusde amandelschaafsel.
- Kruid de schnitzel met peper en zout. Duw de kruiden een beetje in het vlees. Bebloem vervolgens de schnitzel aan beide kanten. Klop het teveel aan bloem af. Sop het vlees vervolgens door het ei en dan in de paneermeel met amandelschaafsel. Duw goed aan zodat de amandelschaafsel blijven ‘plakken’.
- Doe een ruime klont boter in de pan. Bak de schnitzels op een matig vuur aan beide kanten goudbruin en tot het vlees gaar. Let op, het vlees is erg dun, dus snel klaar.
Afwerking
- Stoof de broccoli nog even aan in wat boter en laat doorwarmen.
- Roer door de risotto 3/4 van de Parmezaan. Kruid eventueel nog af met peper en zout.
- Serveer de schnitzel met (facultatief) het citroenpartje, de risotto en de broccoli.
- Garneer de borden met de overgebleven Parmezaan.
Notes
Tip
- Als je de broccolistronkjes mee gebruikt, dan kan je minder risotto gebruiken. Neem dan 100 g i.p.v. 125 g.