Kalkoen met witte wijn, venkel en rivierkreeftjes

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Kalkoen met witte wijn, venkel en rivierkreeftjes


  • Author: Annelies

Description

2


Ingredients

Aardappel (g) 400
Kalkoenbout, kleine (st) 2
Rode ui, in ringen (st) 1
Knoflook, fijngesnipperd (t) 1
Witte wijn (ml) 190
Kookroom (ml) 100
Lente-ui, in stukken van 3 cm (st) 2
Tomaat, zonder vel en zaadlijsten, in blokjes (st) 1
Rivierkreeftjes (g) 100
Venkel, klein, geschaafd (st) 1
Kippenbouillon, blokje (ml) 150
Boter (g) 25
Olijfolie 1
Tijm, fijngesneden (thl)  
Peper, zout  

Instructions

Aardappelen

  • Kook de aardappelen in licht gezouten water gaar.

 Kalkoenbouten

  • Bestrooi de bouten met zout en peper. Verhit de olijfolie en de boter en bak hierin de bouten rondom lichtbruin.
  • Voeg de rode ui en knoflook toe en bak deze 2-3 min. mee. Giet de bouillon en wijn erbij en stoof gedurende ca. 25 min.
  • Voeg de tijm, venkel, tomaten en bosui toe en stoof nog 10 min. Houd de groenten warm.
  • Schep de bouten uit de pan en houd deze warm onder aluminiumfolie. Zeef het stoofvocht boven een pan, roer de kookroom erdoor en kook in tot er 1/3 overblijft.
  • Voeg de groenten en de kalkoenbouten terug bij de saus.

Afwerking

  • Voeg de rivierkreeftjes toe aan de saus. Laat even mee opwarmen.
  • Serveer het stoofpotje met de gekookte aardappels.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

15 maart 2020