
Kalkoen met witte wijn, venkel en rivierkreeftjes
Description
2
Ingredients
Aardappel (g) | 400 |
Kalkoenbout, kleine (st) | 2 |
Rode ui, in ringen (st) | 1 |
Knoflook, fijngesnipperd (t) | 1 |
Witte wijn (ml) | 190 |
Kookroom (ml) | 100 |
Lente-ui, in stukken van 3 cm (st) | 2 |
Tomaat, zonder vel en zaadlijsten, in blokjes (st) | 1 |
Rivierkreeftjes (g) | 100 |
Venkel, klein, geschaafd (st) | 1 |
Kippenbouillon, blokje (ml) | 150 |
Boter (g) | 25 |
Olijfolie | 1 |
Tijm, fijngesneden (thl) | |
Peper, zout |
Instructions
Aardappelen
- Kook de aardappelen in licht gezouten water gaar.
Kalkoenbouten
- Bestrooi de bouten met zout en peper. Verhit de olijfolie en de boter en bak hierin de bouten rondom lichtbruin.
- Voeg de rode ui en knoflook toe en bak deze 2-3 min. mee. Giet de bouillon en wijn erbij en stoof gedurende ca. 25 min.
- Voeg de tijm, venkel, tomaten en bosui toe en stoof nog 10 min. Houd de groenten warm.
- Schep de bouten uit de pan en houd deze warm onder aluminiumfolie. Zeef het stoofvocht boven een pan, roer de kookroom erdoor en kook in tot er 1/3 overblijft.
- Voeg de groenten en de kalkoenbouten terug bij de saus.
Afwerking
- Voeg de rivierkreeftjes toe aan de saus. Laat even mee opwarmen.
- Serveer het stoofpotje met de gekookte aardappels.