Kalfsragout op Italiaanse wijze
Description
4
- De ragout vraagt een wat langere bereidingstijd. Ik maak een dubbele portie en vries dan de helft in.
Scale
Ingredients
Kalfsblanquette (g) | 700 |
Aardappelen (g) | 800 |
Broccoli (g) | 500 |
Groene olijven, ontpit (g) | 100 |
Ui, fijngesnipperd (st) | 2 |
Knoflook (t) | 1 |
Wit brood, zonder korst (sneetje) | 2 |
Tomatenpuree (g) | 70 |
Runderbouillon, blokje (st) | 1 |
Rozemarijn (takje) | 2 |
Olijfolie | |
Bloem (el) | 1 |
Bouquet garni (st) | 1 |
Peper, zout |
Instructions
Kalfsragout
- Stoof de uien en de knoflook in wat olie aan.
- Voeg de tomatenpuree toe. Bak even mee.
- Bestrooi met bloem. Roer alles goed om.
- Blus met de bouillon. Voeg de bouquet garni toe.
- Bak het vlees met wat olie in een pan apart op een hoog vuur langs allen kanten aan. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en voeg bij de bouillon.
- Roer het aanbaksel in de bakpan wat los met water en voeg dit ook toe bij de bouillon.
- Laat met het deksel op de pan 1,5 uur pruttelen op een laag vuur (of tot het vlees gaar is).
Broccoli
- Kook de broccoli beetgaar.
- Voeg de broccoli en de olijven op het einde van de kooktijd toe aan de stoofpot. Warm het geheel op.
- Breng op smaak met peper en zout.
Aardappels
- Kook de aardappels beetgaar.
- Bak verder af in een pan met wat olie, zeezout en rozemarijnblaadjes. Breng op smaak met peper.