Kalfsragout op Italiaanse wijze

, , , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Kalfsragout op Italiaanse wijze


  • Author: Annelies

Description

4

  •  De ragout vraagt een wat langere bereidingstijd. Ik maak een dubbele portie en vries dan de helft in.

Scale

Ingredients

Kalfsblanquette (g) 700
Aardappelen (g) 800
Broccoli (g) 500
Groene olijven, ontpit (g) 100
Ui, fijngesnipperd (st) 2
Knoflook (t) 1
Wit brood, zonder korst (sneetje) 2
Tomatenpuree (g) 70
Runderbouillon, blokje (st) 1
Rozemarijn (takje) 2
Olijfolie  
Bloem (el) 1
Bouquet garni (st) 1
Peper, zout  

Instructions

Kalfsragout

  • Stoof de uien en de knoflook in wat olie aan.
  • Voeg de tomatenpuree toe. Bak even mee.
  • Bestrooi met bloem. Roer alles goed om.
  • Blus met de bouillon. Voeg de bouquet garni toe.
  • Bak het vlees met wat olie in een pan apart op een hoog vuur langs allen kanten aan. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en voeg bij de bouillon.
  • Roer het aanbaksel in de bakpan wat los met water en voeg dit ook toe bij de bouillon.
  • Laat met het deksel op de pan 1,5 uur pruttelen op een laag vuur (of tot het vlees gaar is).

Broccoli

  • Kook de broccoli beetgaar.
  • Voeg de broccoli en de olijven op het einde van de kooktijd toe aan de stoofpot. Warm het geheel op.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Aardappels

  • Kook de aardappels beetgaar.
  • Bak verder af in een pan met wat olie, zeezout en rozemarijnblaadjes. Breng op smaak met peper.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

17 maart 2020