Kalfslapje met groentjes en aardappelpuree in de oven
Description
2
Scale
Ingredients
Wortels, in schijfjes (g) | 100 |
Sluimererwten, in stukjes | 100 |
Bloemkool, in roosjes (g) | 100 |
Lente-ui, gesnipperd (st) | 1 |
Oesterzwammen, in grove stukken (g) | 100 |
Champignons, in vier (g) | 100 |
Spekblokjes (g) | 50 |
Look, fijngesnipperd (t) | 1 |
Aardappelen (g) | 400 |
Parmezaan, geraspt (el) | 2,5 |
Paneermeel (el) | 1 |
Kalfslapjes (ca. 125 g elk) | 2 |
Ei, eigeel (st) | 1 |
Melk | |
Roomboter | |
Peterselie (el) | 1 |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
Aardappelen
- Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Maak een puree met een klontje boter, het eigeel, eventueel een scheutje melk. Kruid af met peper en zout.
- Schep de puree in een vuurvaste schotel en bestrooi met Parmezaan en broodkruim. Zet enkele minuten in de oven om te gratineren.
Groenten
- Bak de groentjes samen met de spekblokjes en de peterselie in een klontje boter in een diepe pan. Kruid ze met peper en zout.
Kalfslapjes
- Kruid het vlees met peper en zout. Bak het vlees in de pan. Haal het vlees uit de pan.
- Voeg een scheutje water toe in de pan om een beetje jus te maken.