Kalfslapje met groentjes en aardappelpuree in de oven

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Kalfslapje met groentjes en aardappelpuree in de oven


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Wortels, in schijfjes (g) 100
Sluimererwten, in stukjes 100
Bloemkool, in roosjes (g) 100
Lente-ui, gesnipperd (st) 1
Oesterzwammen, in grove stukken (g) 100
Champignons, in vier (g) 100
Spekblokjes (g) 50
Look, fijngesnipperd (t) 1
Aardappelen (g) 400
Parmezaan, geraspt (el) 2,5
Paneermeel (el) 1
Kalfslapjes (ca. 125 g elk) 2
Ei, eigeel (st) 1
Melk  
Roomboter  
Peterselie (el) 1
Peper, zout

Instructions

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.

Aardappelen

  • Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Maak een puree met een klontje boter, het eigeel, eventueel een scheutje melk. Kruid af met peper en zout.
  • Schep de puree in een vuurvaste schotel en bestrooi met Parmezaan en broodkruim. Zet enkele minuten in de oven om te gratineren.

Groenten

  • Bak de groentjes samen met de spekblokjes en de peterselie  in een klontje boter in een diepe pan. Kruid ze met peper en zout.

Kalfslapjes

  • Kruid het vlees met peper en zout. Bak het vlees in de pan. Haal het vlees uit de pan.
  • Voeg een scheutje water toe in de pan om een beetje jus te maken.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

15 maart 2020