Kabeljauwhaasje met rode kool

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Kabeljauwhaasje met rode kool


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Rode kool, fijngesnipperd (g) 200
Aardappel (g) 400
Jeneverbes (st) 2
Kabeljauwhaasje, 2 stuks (g) 250
Citroen, zeste (thl) 2
Koriander, fijngesnipperd (el) 1
Melk (ml) 500
Witte wijnazijn (el) 1

Instructions

Aardappel

  • Kook de aardappels gaar.

Rode kool

  • Stoof de rode kool aan in 1 eetlepel boter. Meng er de jeneverbessen, de olijfolie en de wijnazijn onder. Kruid af met peper en zout. Laat nog een 10 minuten stoven. De kool moet nog wat beet hebben.

Kabeljauw

  • Doe flink wat peper bij de melk. Breng aan de kook. Zet het vuur lager en leg de kabeljauw in de melk. Ongeveer 10 min. laten pocheren op een zacht vuur.
  • Beboter een vuurvaste schotel. Leg de kabeljauw op de bodem. Bedek met de rode kool. Zet het geheel nog een 5-tal minuten in de oven.

Afwerking

  • Laat de rest van de boter smelten en roer er de koriander en de geraspte citroenschil onder. In plaats van de schil kan je ook het sap gebruiken.
  • Schep de vis met de rode kool op een verwarmd boter. Druppel er wat saus over. Serveer met de aardappels.

 

Notes

Tip

  • Heb je wat meer tijd en geduld, dan kan je in een ronde vorm laagjes opbouwen van vis en rode kool.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

15 maart 2020