Kabeljauwhaasje met rode kool
Description
2
Scale
Ingredients
Rode kool, fijngesnipperd (g) | 200 |
Aardappel (g) | 400 |
Jeneverbes (st) | 2 |
Kabeljauwhaasje, 2 stuks (g) | 250 |
Citroen, zeste (thl) | 2 |
Koriander, fijngesnipperd (el) | 1 |
Melk (ml) | 500 |
Witte wijnazijn (el) | 1 |
Instructions
Aardappel
- Kook de aardappels gaar.
Rode kool
- Stoof de rode kool aan in 1 eetlepel boter. Meng er de jeneverbessen, de olijfolie en de wijnazijn onder. Kruid af met peper en zout. Laat nog een 10 minuten stoven. De kool moet nog wat beet hebben.
Kabeljauw
- Doe flink wat peper bij de melk. Breng aan de kook. Zet het vuur lager en leg de kabeljauw in de melk. Ongeveer 10 min. laten pocheren op een zacht vuur.
- Beboter een vuurvaste schotel. Leg de kabeljauw op de bodem. Bedek met de rode kool. Zet het geheel nog een 5-tal minuten in de oven.
Afwerking
- Laat de rest van de boter smelten en roer er de koriander en de geraspte citroenschil onder. In plaats van de schil kan je ook het sap gebruiken.
- Schep de vis met de rode kool op een verwarmd boter. Druppel er wat saus over. Serveer met de aardappels.
Notes
Tip
- Heb je wat meer tijd en geduld, dan kan je in een ronde vorm laagjes opbouwen van vis en rode kool.