Kabeljauw met spinazie à la Catalana
Description
2
Scale
Ingredients
Kabeljauwfilets (g) | 250 |
Spinazie (g) | 600 |
Rozijnen (g) | 25 |
Bakaardappeltjes (g) | 400 |
Kerstomaatjes, gehalveerd (st) | 2 |
Pijnboompitten, geroosterd (g) | 25 |
Knoflook, gehalveerd (st) | 2 |
Sla naar keuze | handvol |
Olijfolie | |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Laat de rozijnen gedurende een 15-tal min. wellen in heet water. Giet ze daarna af.
Kabeljauw
- Bestrijk de vis met olie. Kruid met peper en zout.
- Leg de vis in een passende ovenschotel. Laat op 180 °C een 10 à 15 min. garen (afhankelijk van de dikte van de vis). De kabeljauw mag nog glazig zijn binnen in.
Aardappels
- Bak ondertussen de aardappeltjes in de olie.
Spinazie
- Verhit de olie in een wok. Bak de knoflook in de olie, maar laat hem niet bruinen. Haal de knoflook uit de olie.
- Doe de spinazie met het aanhangend water in de pan. Laat een 4 -tal min. slinken. Roer af en toe om. Voeg daarna de rozijnen toe en laat even mee opwarmen.
Afwerking
- Verdeel de spinazie over de voorverwarmde borden.
- Bestrooi met de geroosterde pijnboompitjes.
- Verdeel de vis en de gebakken aardappeltjes.
- Garneer met een plukje sla en 2 stukjes afgekruide kerstomaatjes.