Kabeljauw met spinazie à la Catalana

, , , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Kabeljauw met spinazie à la Catalana


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Kabeljauwfilets (g) 250
Spinazie (g) 600
Rozijnen (g) 25
Bakaardappeltjes (g) 400
Kerstomaatjes, gehalveerd (st) 2
Pijnboompitten, geroosterd (g) 25
Knoflook, gehalveerd (st) 2
Sla naar keuze handvol
Olijfolie  
Peper, zout  

Instructions

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Laat de rozijnen gedurende een 15-tal min. wellen in heet water. Giet ze daarna af.

Kabeljauw

  • Bestrijk de vis met olie. Kruid met peper en zout.
  • Leg de vis in een passende ovenschotel. Laat op 180 °C een 10 à 15 min. garen (afhankelijk van de dikte van de vis). De kabeljauw mag nog glazig zijn binnen in.

Aardappels

  • Bak ondertussen de aardappeltjes in de olie.

Spinazie

  • Verhit de olie in een wok. Bak de knoflook in de olie, maar laat hem niet bruinen. Haal de knoflook uit de olie.
  • Doe de spinazie met het aanhangend water in de pan. Laat een 4 -tal min. slinken. Roer af en toe om. Voeg daarna de rozijnen toe en laat even mee opwarmen.

Afwerking

  • Verdeel de spinazie over de voorverwarmde borden.
  • Bestrooi met de geroosterde pijnboompitjes.
  • Verdeel de vis en de gebakken aardappeltjes.
  • Garneer met een plukje sla en 2 stukjes afgekruide kerstomaatjes.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

18 maart 2020