Kabeljauw met Parmezaan korstje, broccoli, tomatensaus en pasta
Description
2
Scale
Ingredients
Kabeljauw filet (g) | 250 |
Parmezaanse kaas, geraspt (g) | 20 |
Sesamzaadjes (el) | 1 |
Knoflook, fijngewreven (t) | 1 |
Tomatenblokjes (g) | 200 |
Oregano (thl) | 1 |
Kappertjes (thl) | 1 |
Peterselie, fijngesneden (el) (optioneel) | 1 |
Broccoliroosjes (g) | 200 |
Pasta naar keuze (g) | 200 |
Ei (st) | 1 |
Paneermeel (g) | 15 |
Olijfolie | |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Tomatensaus
- Doe 2 el olie in een steelpan en fruit de knoflook hierin gedurende 2 min. op een zacht vuur.
- Voeg de tomaten en de oregano toe, zet een deksel op de pan en laat 15 min. heel zacht sudderen.
- Doe de kappertjes bij de tomatensaus en breng op smaak met peper en zout.
Kabeljauw
- Smeer een passende ovenschotel in met een beetje olie en leg er de stukken kabeljauw in.
- Meng het ei, de paneermeel, de Parmezaan, de sesamzaadjes met 2 el olijfolie. Kruid met peper en zout. Roer tot een homogene pasta. Smeer de pasta op de vis uit in een dikke laag. Zet opzij.
- Plaats de vis in de oven en laat ca. 8 à 10 min. garen (afhankelijk van de dikte van de vis. De vis moet nog glazig zijn binnenin).
Pasta
- Kook ondertussen de pasta volgens receptuur beetgaar.
Afwerking
- Verwarm eventueel de saus nog even door.
- Leg de gebakken vis op een bord. Verdeel de pasta en de broccoli over de borden. Napeer met de tomatensaus.
- Garneer met peterselie (optioneel).