Kabeljauw met Parmezaan korstje, broccoli, tomatensaus en pasta

, , , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Kabeljauw met Parmezaan korstje, broccoli, tomatensaus en pasta


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Kabeljauw filet (g) 250
Parmezaanse kaas, geraspt (g) 20
Sesamzaadjes (el) 1
Knoflook, fijngewreven (t) 1
Tomatenblokjes (g) 200
Oregano (thl) 1
Kappertjes (thl) 1
Peterselie, fijngesneden (el) (optioneel) 1
Broccoliroosjes (g) 200
Pasta naar keuze (g) 200
Ei (st) 1
Paneermeel (g) 15
Olijfolie  
Peper, zout  

Instructions

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.

Tomatensaus

  • Doe 2 el olie in een steelpan en fruit de knoflook hierin gedurende 2 min. op een zacht vuur.
  • Voeg de tomaten en de oregano toe, zet een deksel op de pan en laat 15 min. heel zacht sudderen.
  • Doe de kappertjes bij de tomatensaus en breng op smaak met peper en zout.

 Kabeljauw

  • Smeer een passende ovenschotel in met een beetje olie en leg er de stukken kabeljauw in.
  • Meng het ei, de paneermeel, de Parmezaan, de sesamzaadjes met 2 el olijfolie. Kruid met peper en zout. Roer tot een homogene pasta. Smeer de pasta op de vis uit in een dikke laag. Zet opzij.
  • Plaats de vis in de oven en laat ca. 8 à 10 min. garen (afhankelijk van de dikte van de vis. De vis moet nog glazig zijn binnenin).

Pasta

  • Kook ondertussen de pasta volgens receptuur beetgaar.

Afwerking

  • Verwarm eventueel de saus nog even door.
  • Leg de gebakken vis op een bord. Verdeel de pasta en de broccoli over de borden. Napeer met de tomatensaus.
  • Garneer met peterselie (optioneel).

 

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

17 maart 2020