Kabeljauw met Oosterse twist

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Kabeljauw met Oosterse twist


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Kabeljauw, in blokjes (g) 250
Sugar snaps of peultjes (g) 200
Rode ui, fijngesnipperd (st) 1
Gember, fijngesneden (cm) 1
Chilisaus (el) 5
Ketjap manis (el) 2
Kokosolie (el) 3
Mie (of undon, rijst) (g) 125
Bloem  
Citroensap  
Peper, zout  

Instructions

Eiermie

  • Kook de eiermie volgens receptuur gaar. Giet af. Houd warm.

 Groenten

  • Kook de sugar snaps beetgaar. Let op, deze groenten hebben niet veelt tijd nodig om te garen.
  • Verhit de kokosolie in een wok. Stoof de ui aan. Voeg de gember toe. Laat alles zachtjes garen. Hevel de groenten over naar een andere pan.

Kabeljauw

  • Kruid de kabeljauwblokjes met peper en zout. Bestrooi ze met bloem aan alle kanten. Doe nog wat kokosolie bij in de wok.
  • Verhit de olie opnieuw. Bak de kabeljauwblokjes in ca. 2 min. aan alle kanten. Doe dit in kleine porties. Zorg er voor dat de kabeljauw niet uit mekaar valt. Schep de gebakken blokjes bij het groetenmengsel
  • Voeg de sugar snaps toe.
  • Schep wat kokosolie bij het mengsel van groenten en kabeljauw. Zet de pan op het vuur.
  • Roer voorzichtig de chilisaus en ketjap manis onder de groenten en de kabeljauw. Laat alles even opwarmen.
  • Voeg een beetje citroensap toe. Kruid af met peper en zout.

Afwerking

  • Schep wat eiermie op een voorverwarmd bord. Doe een flinke schep van de kabeljauw met groenten over de mie.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

16 maart 2020