Kabeljauw met Oosterse twist
Description
2
Scale
Ingredients
Kabeljauw, in blokjes (g) | 250 |
Sugar snaps of peultjes (g) | 200 |
Rode ui, fijngesnipperd (st) | 1 |
Gember, fijngesneden (cm) | 1 |
Chilisaus (el) | 5 |
Ketjap manis (el) | 2 |
Kokosolie (el) | 3 |
Mie (of undon, rijst) (g) | 125 |
Bloem | |
Citroensap | |
Peper, zout |
Instructions
Eiermie
- Kook de eiermie volgens receptuur gaar. Giet af. Houd warm.
Groenten
- Kook de sugar snaps beetgaar. Let op, deze groenten hebben niet veelt tijd nodig om te garen.
- Verhit de kokosolie in een wok. Stoof de ui aan. Voeg de gember toe. Laat alles zachtjes garen. Hevel de groenten over naar een andere pan.
Kabeljauw
- Kruid de kabeljauwblokjes met peper en zout. Bestrooi ze met bloem aan alle kanten. Doe nog wat kokosolie bij in de wok.
- Verhit de olie opnieuw. Bak de kabeljauwblokjes in ca. 2 min. aan alle kanten. Doe dit in kleine porties. Zorg er voor dat de kabeljauw niet uit mekaar valt. Schep de gebakken blokjes bij het groetenmengsel
- Voeg de sugar snaps toe.
- Schep wat kokosolie bij het mengsel van groenten en kabeljauw. Zet de pan op het vuur.
- Roer voorzichtig de chilisaus en ketjap manis onder de groenten en de kabeljauw. Laat alles even opwarmen.
- Voeg een beetje citroensap toe. Kruid af met peper en zout.
Afwerking
- Schep wat eiermie op een voorverwarmd bord. Doe een flinke schep van de kabeljauw met groenten over de mie.