Kabeljauw met boterkruidenkorst en gevulde portobello
Description
2
Scale
Ingredients
Zoete aardappel, in blokjes (g) | 200 |
Aardappel (g) | 400 |
Sjalot, fijngesneden (st) | 1 |
Kabeljauwhaasje (g) | 300 |
Portobello (st) | 2 |
Grove mosterd (el) | 1 |
Parmezaanse kaas, geraspt (el) | 2 |
Panko (el) | 2 |
Dille, fijngesneden (el) | 1 |
Peterselie, fijngesneden (el) | 2 |
Garnalen (el) | 2 |
Visfumet (bokaal – ml) | 200 |
Roomboter (g) | 100 |
Bouquet garni (st) | 1 |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
Boterkruidenkorst
- Kneed 50 gr roomboter samen met 1 el peterselie, 1 el mosterd en 2 el panko goed door elkaar.
- Neem een velletje bakpapier. Leg de kruidenboter hier op. Vouw het bakpapier dicht. Rol nu met een deegrol de kruidenboter tot een dunne plak uit. Het is de bedoeling de beide visfilets hiermee te kunnen bekleden.
- Laat opstijven in de diepvriezer.
Aardappel
- Kook de aardappels in licht gezouten water gaar.
Visfumet en de vis
- Kook de visfumet met het kruidentuiltje in tot ca. 1 dl.
- Beboter een passende ovenschotel voor de vis. Leg de vis er naast elkaar in. Giet er de visfumet bij. Let op: de vis moet niet volledig onderstaan! Een goed bodempje is voldoende.
- Neem de kruidenboter uit de diepvriezer. Snij een passend plak kruidenboter uit. Leg op elke filet een stuk. De vis moet zo goed mogelijk volledig bedekt zijn.
Portobello
- Fruit de sjalot in wat boter.
- Kook de zoete aardappels gaar. Pureer samen met 1 el boter, de gestoofde sjalot, 1 el Parmezaanse kaas, 1 el peterselie en de dille. Breng op smaak met peper en zout.
- Bak de portobello in wat boter aan beide kanten aan tot deze bijna gaar is.
- Beboter een passende ovenschotel. Leg de portobello in de schotel. Leg er een flinke lepel van de zoete aardappelpuree op. Strooi er de rest van de Parmezaanse kaas over.
Vis en portobello
- Zet de vis en de portobello samen in de oven. Laat gedurende 8 min. garen op 200 °C (afhankelijk van de dikte van de vis). De zoete aardappelpuree moet enkel een kleurtje krijgen. De kabeljauw moet nog wat glazig zijn binnenin.
Afwerking
- Schep de vis voorzichtig uit de ovenschotel en leg op een voorverwarmd bord. Strooi er 1 el garnalen over. Schep wat kookvocht rond de vis. Schik de portobello naast de vis. Serveer met de aardappels.