Kabeljauw met amandelkorstje, julienne van wortel en courgette, aardappel
Description
2
Scale
Ingredients
Kabeljauw (g) | 250 |
Winterwortel, in julienne (st) | 1 |
Courgette, in julienne (st) | 1 |
Amandelschaafsel (g) | 25 |
Ei (eiwit) | 1 |
Peterselie, fijngehakt (el) | 1 |
Aardappelen (g) | 400 |
Peper, zout |
Instructions
Aardappelen
- Kook de aardappelen in licht gezouten water gaar.
Kabeljauw
- Kruid de kabeljauw met peper en zout. Leg de vis in een passende ovenschaal.
- Meng het eiwit met het amandelschaafsel. Verdeel het mengsel over de kabeljauw.
- Bak de vis in het midden van de oven gaar (ongeveer 20 min., afhankelijk van de dikte van de vis). Kabeljauw mag binnenin nog glazig zijn.
Groenten
- Breng gezouten water aan de kook. Voeg eerst de julienne van wortel toe. Laat 1 à 2 min. koken (afhankelijk van hoe fijn de groenten gesneden zijn). Doe er dan de julienne van courgette bij. Laat nog eens 1 min. koken. Giet af en serveer onmiddellijk.
Notes
Tip
- De groenten zijn snel afgekoeld. Gebruik daarom verwarmde borden en serveer het gerecht onmiddellijk.