Kabeljauw met amandelkorstje, julienne van wortel en courgette, aardappel

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Kabeljauw met amandelkorstje, julienne van wortel en courgette, aardappel


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Kabeljauw (g) 250
Winterwortel, in julienne (st) 1
Courgette, in julienne (st) 1
Amandelschaafsel (g) 25
Ei (eiwit) 1
Peterselie, fijngehakt (el) 1
Aardappelen (g) 400
Peper, zout  

Instructions

Aardappelen

  • Kook de aardappelen in licht gezouten water gaar.

Kabeljauw

  • Kruid de kabeljauw met peper en zout. Leg de vis in een passende ovenschaal.
  • Meng het eiwit met het amandelschaafsel. Verdeel het mengsel over de kabeljauw.
  • Bak de vis in het midden van de oven gaar (ongeveer 20 min., afhankelijk van de dikte van de vis). Kabeljauw mag binnenin nog glazig zijn.

Groenten

  • Breng gezouten water aan de kook. Voeg eerst de julienne van wortel toe. Laat 1 à 2 min. koken (afhankelijk van hoe fijn de groenten gesneden zijn). Doe er dan de julienne van courgette bij. Laat nog eens 1 min. koken. Giet af en serveer onmiddellijk.

 

 

Notes

Tip

  • De groenten zijn snel afgekoeld. Gebruik daarom verwarmde borden en serveer het gerecht onmiddellijk.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

15 maart 2020