Kabeljauw in een spekjasje met broccolipuree

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Kabeljauw in een spekjasje met broccolipuree


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Bloemige aardappelen (g) 500
Broccoli, in roosjes, steel in blokjes (g) 500
Knoflook, fijngesnipperd (t) 1
Kabeljauwfilet (125g/pp) (g) 250
Gerookt ontbijtspek (st) 4
Tijm (takje) 2
Boter  
Nootmuskaat  
Peper, zout  

Instructions

Puree

  • Kook de aardappelen en de broccolistronkjes 10 min. in licht gezouten water.
  • Voeg na 10 min. de broccoliroosjes toe. Laat nog 10 min. verder koken.
  • Giet af. Stoom droog.
  •  Maak een puree met een klontje boter. Kruid af met nootmuskaat, peper en zout.

Kabeljauw

  • Verdeel de kabeljauw in 2 gelijke stukken.
  • Kruid met peper en zout.
  • Wikkel elke moot in 2 sneetjes spek.
  • Bak de mootjes in de boter. Leg eerst de zijde waar de speklapjes over elkaar sluiten in de braadpan. Dan ‘lassen’ deze al dicht.
  • Draai de vis na ca. 5 min. Bak de andere kant nog ca. 3 min.
  • De baktijd is in totaal 8 min., maar dit hangt af van de dikte van je kabeljauwmoot.
  • Bestrooi op het einde met enkele afgeritste tijmnaaldjes.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

24 maart 2020