Kabeljauw in een spekjasje met broccolipuree
Description
2
Scale
Ingredients
Bloemige aardappelen (g) | 500 |
Broccoli, in roosjes, steel in blokjes (g) | 500 |
Knoflook, fijngesnipperd (t) | 1 |
Kabeljauwfilet (125g/pp) (g) | 250 |
Gerookt ontbijtspek (st) | 4 |
Tijm (takje) | 2 |
Boter | |
Nootmuskaat | |
Peper, zout |
Instructions
Puree
- Kook de aardappelen en de broccolistronkjes 10 min. in licht gezouten water.
- Voeg na 10 min. de broccoliroosjes toe. Laat nog 10 min. verder koken.
- Giet af. Stoom droog.
- Maak een puree met een klontje boter. Kruid af met nootmuskaat, peper en zout.
Kabeljauw
- Verdeel de kabeljauw in 2 gelijke stukken.
- Kruid met peper en zout.
- Wikkel elke moot in 2 sneetjes spek.
- Bak de mootjes in de boter. Leg eerst de zijde waar de speklapjes over elkaar sluiten in de braadpan. Dan ‘lassen’ deze al dicht.
- Draai de vis na ca. 5 min. Bak de andere kant nog ca. 3 min.
- De baktijd is in totaal 8 min., maar dit hangt af van de dikte van je kabeljauwmoot.
- Bestrooi op het einde met enkele afgeritste tijmnaaldjes.