Jambalaya met kip en chipolata

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Jambalaya met kip en chipolata


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Chipolata’s (st) 2
Kippenvleugeltjes (st) 4
Langkorrelrijst met normale kooktijd (g) 125
Puntpaprika, in blokjes (st) 1
Witte selder, fijngesneden (stengel) 2
Tomatenblokjes (in blik) (g) 200
Ui, fijngesnipperd (st) 1
Knoflook, fijngewreven (t) 1
Laurierblad 1
Tijm (takje) 1
Komijn (thl) 1/4
Groentebouillon (van blokje) (ml) 350
Olijfolie (el) 1
Bladpeterselie, fijngehakt (optioneel)  
Peper, zout  

Instructions

Kip en chipolata

  • Kruid de kip met peper en zout.
  • Bak de kip en de chipolata’s in de olie in een grote, diepe pan rondom bruin. Het vlees moet niet gaar zijn.
  • Neem het vlees uit de pan.

Rijst

  • Fruit in het pan van het vlees de gesnipperde ui en de fijngewreven knoflook.
  • Voeg de selder en de paprika toe. Bak 2 min.
  • Voeg de kruiden, de specerijen en de rijst toe. Roer goed door. Doe er de bouillon en de tomaten bij, meng goed.
  • Voeg de kip en de chipolata’s toe, zet een deksel op de pan en laat 30 min. sudderen op een heel zacht vuur.

Afwerking

  • Breng de jambalaya op smaak met peper en zout.
  • Bestrooi met de gehakte peterselie en serveer meteen.

Notes

Weetje

Jambalaya is de naam van een rijstschotel die ontstaan is in de Creoolse en Cajunse keuken in Louisiana (Verenigde Staten). Het gerecht is van oorsprong een afgeleide van het Spaanse rijstgerecht paella, ontwikkeld toen Spanje het gebied, dat de Louisiana Purchase omvat, beheerste. Het belangrijkste verschil is de vervanging van de toentertijd in Amerika weinig voorkomende saffraan door tomaten. Er zijn heel wat variaties op het gerecht te vinden. Dit recept is een van de velen.

Vaardigheden

Gepubliceerd op

17 maart 2020