Italiaanse mac & cheese met geroosterde paprika en ricotta, Italiaanse ham

, , , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Italiaanse mac & cheese met geroosterde paprika en ricotta, Italiaanse ham


  • Author: Annelies

Description

2


Ingredients

Geroosterde paprika (uit bokaal) (g) 670
Pasta (g) 150
Rode ui, fijngesnipperd (st) 1
Knoflook (t) 1
Pijnboompitten, geroosterd (el) 2
Ricotta (g) 250
Parmezaanse kaas (g) 75
Peterselie, fijngehakt (el) 2
Italiaanse ham (g) 100
Olijfolie  
Italiaanse kruiden  
Peper, zout  

Instructions

Pasta

  • Kook de pasta volgens receptuur in licht gezouten water beetgaar. Giet af. Hou wat kookvocht bij om de saus eventueel aan te lengen.

Pastasaus

  • Stoof de ui en de knoflook in wat olie aan.
  • Mix de geroosterde paprika , 3/4 van de ricotta en de helft van de Parmezaanse kaas, de gestoofde ui met de knoflook tot een romige saus. Meng er 1 el peterselie door.
  • Roer de saus door de pasta. Warm even door.

Afwerking

  • Bestrooi de pasta met de pijnboompitten, verdeel er de ricotta en de Parmezaan over.
  • Trek de Italiaanse ham uit elkaar en verdeel over de borden.
  • Garneer ten slotte met de rest van de peterselie

Notes

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

2 maart 2020