Italiaanse mac & cheese met geroosterde paprika en ricotta, Italiaanse ham
Description
2
Ingredients
Geroosterde paprika (uit bokaal) (g) | 670 |
Pasta (g) | 150 |
Rode ui, fijngesnipperd (st) | 1 |
Knoflook (t) | 1 |
Pijnboompitten, geroosterd (el) | 2 |
Ricotta (g) | 250 |
Parmezaanse kaas (g) | 75 |
Peterselie, fijngehakt (el) | 2 |
Italiaanse ham (g) | 100 |
Olijfolie | |
Italiaanse kruiden | |
Peper, zout |
Instructions
Pasta
- Kook de pasta volgens receptuur in licht gezouten water beetgaar. Giet af. Hou wat kookvocht bij om de saus eventueel aan te lengen.
Pastasaus
- Stoof de ui en de knoflook in wat olie aan.
- Mix de geroosterde paprika , 3/4 van de ricotta en de helft van de Parmezaanse kaas, de gestoofde ui met de knoflook tot een romige saus. Meng er 1 el peterselie door.
- Roer de saus door de pasta. Warm even door.
Afwerking
- Bestrooi de pasta met de pijnboompitten, verdeel er de ricotta en de Parmezaan over.
- Trek de Italiaanse ham uit elkaar en verdeel over de borden.
- Garneer ten slotte met de rest van de peterselie
Notes