Italiaans kippenstoofpotje met champignons en gebakken aardappeltjes
Description
2
Scale
Ingredients
Kippenbouten (st) | 2 |
Spekblokjes (g) | 60 |
Aardappel, vastkokend, geschild, in blokjes (g) | 400 |
Rode ui, grof gehakt (st) | 1 |
Champignons, in kwartjes (g) | 75 |
Tomatensaus (passata) (ml) | 250 |
Olijfolie (el) | 2 |
Rozemarijn, fijngehakt (el) | 1/2 |
Olijfolie (el) | 1 |
Water (ml) | 50 |
Peper, zout | |
kippenbouillonblokje | 1/2 |
Instructions
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200° C.
Kippenbouten
- Kruid de kippenbouten met peper en zout.
- Verwarm olijfolie in een pan met dikke bodem. Bak de bouten rondom aan Haal de boutjes uit de pan.
Champignons en spek
- Bak in hetzelfde vet de spekblokjes en de kwartjes champignons op een middelhoog vuur in een paar minuten krokant en gaar.
Kippenstoofpotje
- Voeg de kip opnieuw toe bij de champignons en de spek. Giet de passata en 50 ml water erbij en breng aan de kook. Voeg het kippenbouillonblokje toe. Zet het vuur op een laag pitje en laat 45 min. afgedekt pruttelen.
Aardappelblokjes
- Kook de aardappelblokjes 5 min. voor in gezouten water. Giet af.
- Meng ze samen met de uitjes en de rozemarijn met 1 eetlepel olie, peper en zout. Verdeel over een ovenschaal.
- Laat de aardappelen 25 min. garen. Schep ze halfweg de baktijd even om.