Indische oranje linzensoep
Description
4
Scale
Ingredients
| Tandoorikruiden (thl) | 2 |
| Chilivlokken of chilipoeder (thl) | 1 |
| Garam masala (thl) | 2 |
| Komijnpoeder (thl) | 2 |
| Kurkuma (thl) | 2 |
| Kippenbouillon, van blokje (L) | 2 |
| Gember (cm) | 3 |
| Knoflook, fijngesnipperd (t) | 1 |
| Ui, grof gesneden (st) | 2 |
| Oranje linzen (g) | 75 |
| Rode paprika, in grove stukken (st) | 1 |
| Wortelen, in grove stukken (g) | 500 |
Instructions
- Fruit de ui en de knoflook in wat olie.
- Fruit achtereenvolgens: de paprikastukken en de wortelblokjes.
- Doe er dan de droge linzen, de gember, de kurkuma, de garam masala, de chili en de tandoorikruiden bij. Meng goed zodat alles kan meestoven. Ben je niet zo voor pittig, doe dan wat minder chili en tandoorikruiden er bij. Je kan deze nog altijd op het einde toevoegen bij het afkruiden.
- Overgiet met de bouillon.
- Breng aan de kook en zet het vuur dan lager. Laat zachtjes garen gedurende een 30-tal min. De linzen moeten garen.
- Mix de soep. Kruid af met zout en eventueel nog wat chili en tandoorikruiden.