Indische gehaktballetjes met stamppot
Description
2
Scale
Ingredients
Paksoi (of spitskool of andijvie, fijngesneden (g) | 400 |
Aardappel (g) | 400 |
Kippenbouillonblokje (st) | 1 |
Lente-ui, fijngesnipperd (st) | 1 |
Kokosmelk (ml) | 100 |
Gemberpoeder (thl) | 1/2 |
Kurkuma (thl) | 1/4 |
Koriander, poeder (thl) | 1/4 |
Gebakken uitjes (el) | 2 |
Ketjap manis (el) | 2 |
Rundsgehakt (g) | 300 |
Sambal oelek (thl) | 1 |
Knoflookpoeder (thl) | 1/4 |
Laos (thl) | 1/4 |
Paneermeel (el) | 4 |
Ei | 1 |
Boter | |
Peper, zout |
Instructions
Gehaktballetjes
- Meng het gehakt, de lente-ui, de sambal, het knoflookpoeder, 1/4 el gemberpoeder, laos, het ei en de paneermeel goed door elkaar.
- Maak hiervan mooie balletjes (hoe kleiner, hoe sneller gaar).
- Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan en bak de balletjes rondom bruin op hoog vuur en bak ze daarna op laag vuur gaar, ca. 12 min. (afhankelijk van de grootte van de gehaktballetjes).
Groenten
- Stoof de groente in wat boter gaar. Laat goed uitlekken.
Aardappels
- Kook de aardappels gaar in de bouillon. Giet af, en maak een lekkere puree van de aardappels met wat boter en melk. Kruid met peper en zout.
- Voeg de groenten, de kokosmelk, 1/4 thl gemberpoeder, de kurkuma en de koriander. Meng alles goed door elkaar. Warm eventueel nog even op.
Afwerken
- Neem de balletjes uit de pan
- Voeg de ketjap en een scheutje water toe en roer de aanbaksels los met een houten spatel. Laat het mengsel iets indikken tot een donkere jus. Voeg daarna de gehaktballetjes weer toe aan de pan met jus en schep er door heen.
- Serveer de andijviestamppot met de gehaktballetjes, extra jus en wat gebakken uitjes.