Indisch stoofvlees
Description
6
Scale
Ingredients
Laurierblad (st) | 1 |
Kruidnagel (st) | 2 |
Bruine kandijsuiker (el) | 1 |
Sambal oelek (thl) | 1 |
Ketjap manis (el) | 4 |
Rode wijn (ml) | 100 |
Rode wijnazijn (el) | 3 |
Tomatenpuree (g) | 140 |
Knoflook, fijngehakt | 1 |
Ui, gesnipperd (st) | 700 |
Runderlap (g) | 500 |
Olie | |
Peper, zout |
Instructions
- Omdat een stoofpotje altijd lekkerder is de dag er na, en omdat het wat meer tijd vraagt om het te maken, wordt er een beetje meer gemaakt. Het vlees kan gemakkelijk ingevroren worden.
Stoofpotje
- Verhit een scheut olie in een braadpan met dikke bodem. Bak het vlees aan alle kanten aan.
- Voeg ui en knoflook toe. Laat fruiten tot de uien glazig zijn.
- Doe de tomatenpuree er bij en laat even meebakken.
- Blus met de wijn. Laat de alcohol even verdampen.
- Voeg dan de rode wijnazijn, de ketjap, de sambal en de suiker toe. Roer goed om.
- Hang het theebolletje met de kruiden (kruidnagel, laurier) in de saus. Kruid lichtjes met peper en zout.
- Breng alles aan de kook. Zet het vuur daarna laag en laat het stoofpotje zachtjes sudderen. Controleer regelmatig of er nog voldoende vocht is. Voeg bij tekort een scheutje water toe. Let op dat de saus niet te dun wordt.
- Laat een 2-tal uur sudderen of langer (hangt van het vlees af).
Tip
Serveer het stoofpotje met rijst, kapucijners, zoetzure uitjes of augurken.
Ook lekker met gewoon aardappels en bijvoorbeeld wortelen of sperzieboontjes.
Notes
Tip
- Serveer het stoofpotje met rijst, kapucijners, zoetzure uitjes of augurken.
- Ook lekker met gewoon aardappels en bijvoorbeeld wortelen of sperzieboontjes.