Indisch stoofpotje met rookworst en rijst

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Indisch stoofpotje met rookworst en rijst


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Ui, fijngesnipperd (st) 2
Paprika, fijngesnipperd (st) 1
Champignons, in plakjes (g) 250
Laurierblaadje (st) 2
Knoflook, fijngesnipperd (st) 1
Rookworst, in schijfjes (st) 1/2
Witte wijnazijn (el) 2
Suiker (el) 2
Ketjap manis (ml) 50
Kippenbouillon (blokje) (ml) 125
Rijst (g) 125
Olie  
Snelbindroux  
Sweet chilisaus (el) 2
Sambal oelek (thl) 1
Peper, zout

Instructions

Champignons

  • Bak de champignons apart in olie en op een hoog vuur goed aan.

 Stoofpotje

  • Fruit de knoflook, de ui en de paprika.
  • Voeg als de ui glazig is de champignons, de suiker, de azijn, de ketjap, de laurier en de bouillon toe. Alles moet net onderstaan. Voeg eventueel nog wat bouillon toe.
  • Laat alles nog een 15-tal minuten sudderen. Voeg de rookworst toe en laat mee opwarmen.
  • Eventueel op het einde het vuur wat hoger zetten en laten inkoken. Of bind de saus met snelbindroux.
  • Haal de laurier uit de saus. Kruid af met peper en zout.

Rijst

  • Kook ondertussen de rijst volgens receptuur in licht gezouten water.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

17 maart 2020