Indisch gesmoorde speklapjes in zoetzure saus, rijst met groenten

, , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Indisch gesmoorde speklapjes in zoetzure saus, rijst met groenten


  • Author: Annelies

Description

2

De ketjap-tomatensaus smaakt  goed af. Kies voor een neutraal begeleidende groente.


Scale

Ingredients

Speklap, natuur (st) 4
Ui, fijngesnipperd (st) 1
Knoflook, in plakjes (t) 2
Tomaat, in blokjes (st) 4
Ketjap manis (ml) 60
Lente-ui, fijngesnipperd (st) 1
Rijst (g) 125
Groenten (vb. paksoi, Chinese kool of spitskool) (g) 400
Seroendeng (facultatief)  
Gebakken uitjes (facultatief)  

Instructions

Speklapjes

  • Halveer de speklappen.
  • Bestrooi het spek met peper en zout.
  • Bak de lapjes aan beide kanten licht bruin in wat olie.
  • Haal de lapjes uit het vet en doe ze in een andere kookpan.
  • Fruit de ui en de look aan in het braadvet van de speklappen.
  • Schep de uien en de knoflook bij de tomaten. Probeer niet te veel vet van de pan mee te nemen.
  • Voeg de tomaten, de ketjap en 60 ml water toe.
  • Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur dan lager en laat alles onder deksel sudderen voor een 25-tal minuten.
  • Haal halverwege het garen het deksel van de pan zodat de saus kan uitdampen.

Rijst

  • Kook de rijst volgens receptuur gaar in licht gezouten water.

Groenten

  • Stoof de gekozen groenten in wat olie aan. Gaar verder.

Afwerking

  • Verdeel de rijst over de borden.
  • Schep de speklapjes met de saus erbij.
  • Strooi wat bosuitjes over de saus. Wie wenst kan er ook seroendeng en gebakken uitjes er over strooien.
  • Geef de groenten er apart bij.

 

 

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

18 april 2020