Indiaas kippetje met champignons en rijst
Description
2
Scale
Ingredients
Champignons, in vieren (g) | 2501 |
Knoflook, geraspt (t) | 3 |
Koriander, fijngehakt (bosje) | 1/2 |
Aappel, zonder schil, geraspt (st) | 1/2 |
Tomatenblokjes (blik) (g) | 400 |
Gember, gerapst (g) | 10 |
Griekse volle yoghurt (ml) | 100 |
Kipfilets, in blokjes (st) | 2 |
Garam masala (thl) | 2 |
Kurkuma (thl) | 1 |
gedroogde oregano (el) | 1/2 |
Honing (el) | 2 |
Rijst (g) | 125 |
Olie | |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Marinade
- Roer de knoflook, ½ van de gehakte koriander, de gember, de garam masala, de kurkuma, de oregano, 1/2 thl zout en 50 ml yoghurt door elkaar. Meng de kippenblokjes door de marinade. Laat even intrekken.
- Verdeel de het geheel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 40 minuten in de oven.
Rijst
- Kook de rijst volgens receptuur in licht gezouten water.
Currysaus
- Rasp de appel in een pan. Roer er 1 el olie, de tomatenblokjes en 50 ml yoghurt door.
- Breng aan de kook. Laat zachtjes nog een 10-tal minuten stoven.
- Breng op smaak met zout en honing.
Champignons
- Bak de champignons in goed wat olie op een hoog vuur gaar.
Afwerking
- Doe het gebakken vlees met de marinade en de gebakken champignons in de saus.
- Meng er de rest dan de gehakte koriander door. Laat even inkoken.
- Kruid af met peper en zout.