Indiaas kippetje met champignons en rijst

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Indiaas kippetje met champignons en rijst


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Champignons, in vieren (g) 2501
Knoflook, geraspt (t) 3
Koriander, fijngehakt (bosje) 1/2
Aappel, zonder schil, geraspt (st) 1/2
Tomatenblokjes (blik) (g) 400
Gember, gerapst (g) 10
Griekse volle yoghurt (ml) 100
Kipfilets, in blokjes (st) 2
Garam masala (thl) 2
Kurkuma (thl) 1
gedroogde oregano (el) 1/2
Honing (el) 2
Rijst (g) 125
Olie  
Peper, zout  

Instructions

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.

Marinade

  • Roer de knoflook, ½ van de gehakte koriander, de gember, de garam masala, de kurkuma, de oregano, 1/2 thl zout en 50 ml yoghurt door elkaar. Meng de kippenblokjes door de marinade. Laat even intrekken.
  • Verdeel de het geheel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 40 minuten in de oven.

Rijst

  • Kook de rijst volgens receptuur in licht gezouten water.

Currysaus

  • Rasp de appel in een pan. Roer er 1 el olie, de tomatenblokjes en 50 ml yoghurt door.
  • Breng aan de kook. Laat zachtjes nog een 10-tal minuten stoven.
  • Breng op smaak met zout en honing.

Champignons

  • Bak de champignons in goed wat olie op een hoog vuur gaar.

Afwerking

  • Doe het gebakken vlees met de marinade en de gebakken champignons in de saus.
  • Meng er de rest dan de gehakte koriander door. Laat even inkoken.
  • Kruid af met peper en zout.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

16 maart 2020