Hutsepot van groenten en spek, worst en pickles

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Hutsepot van groenten en spek, worst en pickles


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Varkensworst (st) 2
Verse speklapjes, in repen (st) 2
Ui, in grove stukken, uit elkaar gehaald (st) 1
Kippenbouillon (blokje) 1
Knoflook, fijngesnipperd (t) 2
Wortel, in repen (g) 100
Witte selder, in repen (st) 2
Spitskool, in repen (st) ½
Prei, in repen (st) 2
Krielaardappeltjes, gehalveerd (g) 200
Laurier (blaadje) 2
Tijm (takje) 1
Boter  
Peper, zout  

Instructions

Krieltjes

  • Halveer de krieltjes.
  • Kook de krieltjes in 500 ml water met 1 bouillonblokje er in gaar.
  •  Haal de krieltjes uit de pan. Hou de bouillon bij voor de hutsepot.

Spekreepjes

  •  Doe een klein beetje boter in de pan. Bak de spekreepjes goudbruin. Het spek moet enkel kleuren. Garen gebeurd in de hutsepot.
  • Kruid het sepk met peper en zout.

Hutsepot

  • Stoof de ui en de knoflook zachtjes aan in wat boter.
  • Voeg de wortelen en de selder toe en laat deze ook even stoven.
  • Doe er vervolgens de prei en de spekreepjes bij.
  • Overgiet de groenten met de bouillon. De groenten moeten niet volledig onderstaan.
  • Doe de laurier en de tijm er bij.
  • Leg de spitskool boven op de groenten.
  • Breng de bouillon aan de kook. Zet het vuur lager en laat de groenten rustig onder deksel verder garen.

Worst

  •  Bak de worst in boter gaar.

Afwerking

  • Voeg de aardappelen bij de groenten. Schep omzichtig om.
  • Haal de laurier en de tijm er uit.
  • Schep de groenten en de aardappelen samen met wat bouillon op een bord. Leg er de worst en pickles naar smaak bij.

 

 

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

25 april 2020