Hutsepot van groenten en spek, worst en pickles
Description
2
Scale
Ingredients
Varkensworst (st) | 2 |
Verse speklapjes, in repen (st) | 2 |
Ui, in grove stukken, uit elkaar gehaald (st) | 1 |
Kippenbouillon (blokje) | 1 |
Knoflook, fijngesnipperd (t) | 2 |
Wortel, in repen (g) | 100 |
Witte selder, in repen (st) | 2 |
Spitskool, in repen (st) | ½ |
Prei, in repen (st) | 2 |
Krielaardappeltjes, gehalveerd (g) | 200 |
Laurier (blaadje) | 2 |
Tijm (takje) | 1 |
Boter | |
Peper, zout |
Instructions
Krieltjes
- Halveer de krieltjes.
- Kook de krieltjes in 500 ml water met 1 bouillonblokje er in gaar.
- Haal de krieltjes uit de pan. Hou de bouillon bij voor de hutsepot.
Spekreepjes
- Doe een klein beetje boter in de pan. Bak de spekreepjes goudbruin. Het spek moet enkel kleuren. Garen gebeurd in de hutsepot.
- Kruid het sepk met peper en zout.
Hutsepot
- Stoof de ui en de knoflook zachtjes aan in wat boter.
- Voeg de wortelen en de selder toe en laat deze ook even stoven.
- Doe er vervolgens de prei en de spekreepjes bij.
- Overgiet de groenten met de bouillon. De groenten moeten niet volledig onderstaan.
- Doe de laurier en de tijm er bij.
- Leg de spitskool boven op de groenten.
- Breng de bouillon aan de kook. Zet het vuur lager en laat de groenten rustig onder deksel verder garen.
Worst
- Bak de worst in boter gaar.
Afwerking
- Voeg de aardappelen bij de groenten. Schep omzichtig om.
- Haal de laurier en de tijm er uit.
- Schep de groenten en de aardappelen samen met wat bouillon op een bord. Leg er de worst en pickles naar smaak bij.