
Huisgemaakte vissticks, sperziebonen en kruidenaardappelpuree
Description
2
Ingredients
Stevige witvis, in blokjes (g) | 300 |
Paneermeel | |
Panko | |
Bloem | |
Ei, losgeklopt (st) | 1 |
Bloemige aardappel (g) | 500 |
Melk | |
Verse kruidenmengeling, fijngesneden (vb. kervel, bieslook, peterselie) (el) | 5 |
Snijbonen, in reepjes (g) | 300 |
Boter | |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Verwarm de frituur op 180 °C.
Aardappelpuree
- Kook de aardappelen in licht gezouten water gaar. Giet af en stoom droog.
- Maak een puree met een flinke klont boter. Voeg een scheutje melk toe.
- Schep de kruiden door de puree.
- Kruid af met peper en zout.
Snijbonen
- Kook de sperziebonen beetgaar in licht gezouten water.
Vissticks
- Zet 3 bakjes klaar. Het eerste bakje wordt gevuld met bloem, het tweede met een losgeklopt ei, het derde bakje met een mengeling van paneermeel en panko.
- Kruid de visblokjes met peper en zout.
- Haal de visblokjes door de bloem, vervolgens door het ei. Duw de blokjes in de paneermeel met panko.
- Bak de vissticks in porties in de frituur. Frituur ongeveer 3 minuten ( duur afhankelijk van de grootte en de dikte van de vis).