Huisgemaakte vissticks, sperziebonen en kruidenaardappelpuree

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Huisgemaakte vissticks, sperziebonen en kruidenaardappelpuree


  • Author: Annelies

Description

2


Ingredients

Stevige witvis, in blokjes (g) 300
Paneermeel  
Panko  
Bloem  
Ei, losgeklopt (st) 1
Bloemige aardappel (g) 500
Melk
Verse kruidenmengeling, fijngesneden (vb. kervel, bieslook, peterselie) (el) 5
Snijbonen, in reepjes (g) 300
Boter  
Peper, zout  

Instructions

Voorbereiding

  • Verwarm de frituur op 180 °C.

Aardappelpuree

  • Kook de aardappelen in licht gezouten water gaar. Giet af en stoom droog.
  • Maak een puree met een flinke klont boter. Voeg een scheutje melk toe.
  • Schep de kruiden door de puree.
  • Kruid af met peper en zout.

Snijbonen

  • Kook de sperziebonen beetgaar in licht gezouten water.

Vissticks

  • Zet 3 bakjes klaar. Het eerste bakje wordt gevuld met bloem, het tweede met een losgeklopt ei, het derde bakje met een mengeling van paneermeel en panko.
  • Kruid de visblokjes met peper en zout.
  • Haal de visblokjes door de bloem, vervolgens door het ei. Duw de blokjes in de paneermeel met panko.
  • Bak de vissticks in porties in de frituur. Frituur ongeveer 3 minuten ( duur afhankelijk van de grootte en de dikte van de vis).

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

3 mei 2020