Hongaarse snijbonen met aardappelen en blinde vink

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Hongaarse snijbonen met aardappelen en blinde vink


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Snijbonen , fijngesneden (g) 250
Champignons, in plakjes (g) 50
Sjalot, fijngesnipperd (st) 1
Appelmoes (el) 1
Tomatenketchup (el) 1
Amandelschaafsel, geroosterd (el) 1
Knoflook, fijngesnipperd (st) 1
Groentebouillon (ml) 75
Aardappel, vastkokend (g) 400
Blinde vink (st) 2
Olie  
Peper, zout  

Instructions

Vlees

  • Bak de blinde vinken in boter rondom goudbruin. Laat vervolgens zachtjes garen (ca. 20 min.).

 Aardappelen

  • Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water. Giet af.

Hongaarse snijbonen

  • Stoof de uien en de knoflook op een zacht vuurtje goudgeel. Voeg dan de snijbonen en de champignons toe. En laat even meefruiten.
  • Schep de appelmoes en de tomatenketchup door de snijbonen.
  • Overgiet met de bouillon en breng aan de kook. Laat zachtjes koken (ca. 6 min.) tot ze beetgaar zijn.
  • Breng het gerecht op smaak met peper en zout.
  • Schep als laatste de geroosterde amandelen er door.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

17 maart 2020