Hondstongrolletjes op Creoolse wijze
Description
2
Ingredients
Hondstongrolletjes met Atlantische zalm (diepvries) (st) | 4 |
Roze garnalen (g) | 100 |
Sluimererwten of sugar snaps (g) | 250 |
Limoen (st) | 1 |
Room (ml) | 100 |
Kokosmelk (ml) | 250 |
Visfond (bokaal – ml) | 200 |
Pilipili | snuf |
Kruimige aardappelen (g) | 500 |
Waterkers, fijngesneden (zakje) | 2 |
Boter | |
Melk | |
Instantsausbinder | |
Peterselie, fijngesnipperd (el) | 1 |
Peper, zout |
Instructions
Puree
- Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water. Pureer de aardappel. Voeg een scheutje melk een flinke eetlepel roomboter toe. Meng goed door. Kruid met peper en zout. Roer er naar wens nog wat fijngesnipperde peterselie door. Hou warm.
Hondstongrolletjes
- Schil de helft van de limoen heel dun (alleen het groen) en snij de schil in fijne reepjes.
- Schil de hele limoen tot op het vruchtvlees en snij er 4 schijfjes af.
- Breng een bodem water aan de kook in een steelpan en doe er de reepjes limoenschil in. Laat 2 min. koken zonder deksel. Giet af.
- Giet de kokosmelk en de visfond in een kookpot. Kruid (voorzichtig) met pilipili en breng aan de kook. Voeg de diepgevroren hondstongrolletjes toe en laat 15 à 17 min. sudderen op een matig vuur. Laat de garnalen even mee warmen.
- Haal de vis en de garnalen met een schuimspaan uit de kookpot en hou warm.
- Voeg de room en de gekookte limoenschil toe aan het kookvocht. Laat ± 10 min. inkoken tot 1/3. Bind de saus eventueel met snelbindroux. Kruid af met peper en zout. Voeg de hondstongrolletjes en garnalen terug toe.
Peultjes of sugar snaps
- Kook ondertussen de peultjes ± 5 min. in een kookpot met licht gezouten water, zonder deksel, beetgaar. Opgelet wat ze zijn snel te gaar! Giet af en spoel onder koud water.
- Smelt de boter in een pannetje en verwarm de peultjes. Kruid met peper en zout.
Notes