Hindesteak met bospaddenstoelen en peer, spruitjes en aardappel

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Hindesteak met bospaddenstoelen en peer, spruitjes en aardappel


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Aardappelen (g) 400
Bospaddestoelen (g) 150
Hindesteak, 2 stuks (g) 300
Peer, in blokjes (st) 1
Spruiten (g) 400
Roomboter (el) 3
Peper, zout  

Instructions

Aardappelen

  • Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water.

Spruiten

  • Kook de spruiten beetgaar in licht gezouten water, giet af.
  • Bak vlak voor het serveren de spruiten in wat boter.
  • Kruid af met peper en zout.

Bospaddestoelen

  • Doe een beetje vetstof in een pan met antibaklaag. Bak hierin op een hoog vuur de bospaddenstoelen onder af en toe omroeren aan. Voeg de blokjes peer toe. Laat op een laag vuur een 7-tal min. garen. De peer mag geen moes worden. Kruid af met peper en zout.

Hindesteak

  • Kruid de hindesteaks met peper en zout.
  • Verhit in een pan een eetlepel roomboter. Bak de hindesteaks aan beide kanten enkele minuten aan. De hindesteaks moeten binnen nog rood zijn. Hoe dunner het vlees, hoe sneller gaar.
  • Haal het vlees uit de pan. Bedek met aluminiumfolie en laat even rusten vooraleer aan te snijden.
  • Roer de wildfond door het aanbaksel. Laat even opkoken. Roer op het laatste een klontje roomboter er door (monteren). Laat zachtjes smelten. Kruid af met peper en zout.
  • Snij de hindesteak in mooie plakjes. Leg ze op een voorverward bord. Leg er de champignon met peer over. Druppel een beetje saus over het geheel..

 

 

 

Notes

Tip

  • Serveer de hindesteak met aardappels en groenten als spruitjes, witloof, raapjes, wortelen of dergelijke.
  • Omdat het vlees snel klaar is, zorg je er best voor dat je een 7-tal min.  voor het einde van de kooktijd van de aardappels en de groenten pas aan de bospaddenstoelen met peer en het vlees begint.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

15 maart 2020