Hete smoor (Indonesisch) van rundsvlees met gele rijst en taugésalade

, , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Hete smoor (Indonesisch) van rundsvlees met gele rijst en taugésalade


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Rundvlees, in reepjes (g) 300
Ui, fijngesnipperd (st) 1
Rode paprika, fijngesnipperd (st) 1
Sambal oelek (thl) 1,5
Knoflook (t) 1
Trassi (thl) 1/2
Laurierblaadje (st) 1
Laos (thl) 1
Citroengras, gekneusd (stengel) 2
Ketjap manis (ml) 25
Kippenbouillon, blokje (ml) 150
Limoenblaadje (st) 2
Arachideolie  
Rijst (20 min. kooktijd) (g) 125
Kurkuma (thl) 1
Kokosmelk (ml) 300
Taugé (sojascheuten) (g) 100
Radijs, dun gesneden, in reepjes (st) 4
Ketjap manis (el) 1/2
Citroensap (el) 1
Komkommer, zonder zaadlijsten, grof geraspt 1/2
Bieslook, fijngesnipperd (stengel) 6
Sambal badjak (thl) 1
Sambal oelek (thl) 1/2
Water  
Peper, zout  

Instructions

Rundersmoor

  • Fruit de uitjes en de paprika in wat olie aan. Voeg de trassi toe.
  • Doe het rundvlees erbij en bak aan alle kanten aan.
  • Voeg de laurier, 1 limoenblaadje, de laos, 1 citroengras en 1 thl sambal toe.
  • Even doorbakken en vervolgens blussen met de ketjap en de bouillon. Laat een uurtje stoven met het deksel op de pan.

Rijst

  • Breng de kokosmelk met 1 gekneusde stengel citroengras, 1 limoenblaadje en de koenjit aan de kook. Voeg de rijst toe. Laat de rijst in ongeveer 20 min. zachtjes gaarkoken.
  • Maak de korrels los met een vork. Verwijder het citroengras en het limoenblaadje.

Taugésalade

  • Kook 1 liter water. Doe de taugé in een vergiet. Schenk heel langzaam een liter kokend water erover. Laat de taugé goed uitlekken.
  • Maak de dressing door in een kom de ketjap, het citroensap, de sambal badjak en 1/2 thl sambal oelek goed door elkaar te mengen. Schep de komkommer door de dressing. Laat een kwartiertje trekken.
  • Schep op het laatste de taugé en de radijs door de salade. Garneer met de fijngesnipperde bieslook.

 

 

Notes

Tip

  • Ben je geen echte fan van de kokossmaak, kook dan de rijst in water.
Vaardigheden

Gepubliceerd op

17 maart 2020