
Hete smoor (Indonesisch) van rundsvlees met gele rijst en taugésalade
Description
2
Scale
Ingredients
Rundvlees, in reepjes (g) | 300 |
Ui, fijngesnipperd (st) | 1 |
Rode paprika, fijngesnipperd (st) | 1 |
Sambal oelek (thl) | 1,5 |
Knoflook (t) | 1 |
Trassi (thl) | 1/2 |
Laurierblaadje (st) | 1 |
Laos (thl) | 1 |
Citroengras, gekneusd (stengel) | 2 |
Ketjap manis (ml) | 25 |
Kippenbouillon, blokje (ml) | 150 |
Limoenblaadje (st) | 2 |
Arachideolie | |
Rijst (20 min. kooktijd) (g) | 125 |
Kurkuma (thl) | 1 |
Kokosmelk (ml) | 300 |
Taugé (sojascheuten) (g) | 100 |
Radijs, dun gesneden, in reepjes (st) | 4 |
Ketjap manis (el) | 1/2 |
Citroensap (el) | 1 |
Komkommer, zonder zaadlijsten, grof geraspt | 1/2 |
Bieslook, fijngesnipperd (stengel) | 6 |
Sambal badjak (thl) | 1 |
Sambal oelek (thl) | 1/2 |
Water | |
Peper, zout |
Instructions
Rundersmoor
- Fruit de uitjes en de paprika in wat olie aan. Voeg de trassi toe.
- Doe het rundvlees erbij en bak aan alle kanten aan.
- Voeg de laurier, 1 limoenblaadje, de laos, 1 citroengras en 1 thl sambal toe.
- Even doorbakken en vervolgens blussen met de ketjap en de bouillon. Laat een uurtje stoven met het deksel op de pan.
Rijst
- Breng de kokosmelk met 1 gekneusde stengel citroengras, 1 limoenblaadje en de koenjit aan de kook. Voeg de rijst toe. Laat de rijst in ongeveer 20 min. zachtjes gaarkoken.
- Maak de korrels los met een vork. Verwijder het citroengras en het limoenblaadje.
Taugésalade
- Kook 1 liter water. Doe de taugé in een vergiet. Schenk heel langzaam een liter kokend water erover. Laat de taugé goed uitlekken.
- Maak de dressing door in een kom de ketjap, het citroensap, de sambal badjak en 1/2 thl sambal oelek goed door elkaar te mengen. Schep de komkommer door de dressing. Laat een kwartiertje trekken.
- Schep op het laatste de taugé en de radijs door de salade. Garneer met de fijngesnipperde bieslook.
Notes
Tip
- Ben je geen echte fan van de kokossmaak, kook dan de rijst in water.