Hertenbiefstuk met eenvoudige wildsaus

, , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Hertenbiefstuk met eenvoudige wildsaus


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Bloem (el) 1
Roomboter (el) 2
Madeira (ml) 25
Wildbouillon, bokaal (ml) 100
Sjalot (st) 1
Hertenbiefstuk, ca. 120 g/st (st) 2
Aalbessenjam (el) 1
Peper, zout  

Instructions

Voorbereiding

  • Breng de hertenbiefstuk op kamertemperatuur.

Saus

  • Fruit de sjalot aan in 1 el boter. Strooi 1 el bloem over de sjalot en bak even mee onder goed omroeren.
  • Voeg de Madeira en de jam toe. Voeg een deel van wildbouillon toe. Laat de saus zachtjes doorkoken. Voeg eventueel nog wat bouillon toe.
  • Breng op smaak pet peper en zout.

Hertenbiefstuk

  • Kruid de biefstukjes aan beide kanten met peper en zout.
  • Bak de biefstukjes aan beide kanten aan (ca. 1,5 minuten per kant) in wat olie. De biefstukjes moeten rosé blijven.
  • Neem uit de pan en laat afgedekt met aluminiumfolie even rusten.

Afwerking

  • Snij de hertenbiefstukje in mooie plakjes. Schik op een bord en napeer met wat saus.

 

Notes

Tip

  • Serveer met bijvoorbeeld knolselderpuree.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

15 maart 2020