Hertenbiefstuk met eenvoudige wildsaus
Description
2
Scale
Ingredients
Bloem (el) | 1 |
Roomboter (el) | 2 |
Madeira (ml) | 25 |
Wildbouillon, bokaal (ml) | 100 |
Sjalot (st) | 1 |
Hertenbiefstuk, ca. 120 g/st (st) | 2 |
Aalbessenjam (el) | 1 |
Peper, zout |
Instructions
Voorbereiding
- Breng de hertenbiefstuk op kamertemperatuur.
Saus
- Fruit de sjalot aan in 1 el boter. Strooi 1 el bloem over de sjalot en bak even mee onder goed omroeren.
- Voeg de Madeira en de jam toe. Voeg een deel van wildbouillon toe. Laat de saus zachtjes doorkoken. Voeg eventueel nog wat bouillon toe.
- Breng op smaak pet peper en zout.
Hertenbiefstuk
- Kruid de biefstukjes aan beide kanten met peper en zout.
- Bak de biefstukjes aan beide kanten aan (ca. 1,5 minuten per kant) in wat olie. De biefstukjes moeten rosé blijven.
- Neem uit de pan en laat afgedekt met aluminiumfolie even rusten.
Afwerking
- Snij de hertenbiefstukje in mooie plakjes. Schik op een bord en napeer met wat saus.
Notes
Tip
- Serveer met bijvoorbeeld knolselderpuree.