Heilbot in melksaus met paprika en prei, tagliatelle
Description
2
Je kan elke stevige witvis gebruiken voor dit gerecht.
Gebruik je diepgevroren heilbot, neem dan 100 g meer. Ik merkte dat de vis veel vocht afgeeft waardoor je uiteindelijk minder gewicht vis hebt. De vis moet vooraf niet ontdooid worden. De gaartijd is wel langer dan wanneer je verse vis gebruikt.
Scale
Ingredients
Heilbot (vers of diepvries) (g) | 300 |
Ui, fijngesnipperd (st) | 1 |
Prei, in ringen (st) | 2 |
Paprika, in blokjes (st) | 1 |
Basilicum, fijngehakt (vers of diepvries) (el) | 1 |
Tijm (thl) | ½ |
Laurier (blaadje) | 1 |
Melk (ml) | 200 |
Mascarpone (g) | 50 |
Witte wijn (ml) | 25 |
Citroensap | |
Visbouillon (blokje) | ½ |
Maïzena (el) | 1 |
Tagliatelle (g) | 125 |
Nootmuskaat | |
Peper, zout |
Instructions
Heilbot
- Breng de melk samen met 1 dl water, de wijn, het bouillonblokje, de tijm, de laurier, peper en zout aan de kook. Leg de heilbotfilets in het vocht. Zorg dat ze bijna onderstaan. Zet het vuur lager en laat de vis rustig garen.
- Haal de vis uit de pan. Laat de saus ongeveer 1/3 inkoken.
- Verwijder het laurierblaadje.
- Meng de maïzena met wat koude melk. Roer tot een papje. Bind de melk tot een sausje van de gewenste dikte. Hou er rekening mee dat er nog wat groentenat bij komt.
- Meng de mascarpone en de basilicum door de saus.
- Fris de saus op met enkel druppels citroensap
Groenten
- Stoof de ui in olijfolie aan. Voeg de paprika en de prei toe. Roer om. Laat gaar stoven.
- Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
- Voeg de groenten bij de saus.
Tagliatelle
- Kook de tagliatelle volgens receptuur gaar in licht gezouten water.
Afwerking
- Schep de tagliatelle op een bord. Leg er enkel de vis bovenop. Schep er de saus over de vis en de tagliatelle.