Heilbot in melksaus met paprika en prei, tagliatelle

, , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Heilbot in melksaus met paprika en prei, tagliatelle


  • Author: Annelies

Description

2

Je kan elke stevige witvis gebruiken voor dit gerecht.

Gebruik je diepgevroren heilbot, neem dan 100 g meer. Ik merkte dat de vis veel vocht afgeeft waardoor je uiteindelijk minder gewicht vis hebt. De vis moet vooraf niet ontdooid worden. De gaartijd is wel langer dan wanneer je verse vis gebruikt.


Scale

Ingredients

Heilbot (vers of diepvries) (g) 300
Ui, fijngesnipperd (st) 1
Prei, in ringen (st) 2
Paprika, in blokjes (st) 1
Basilicum, fijngehakt (vers of diepvries) (el) 1
Tijm (thl) ½
Laurier (blaadje) 1
Melk (ml) 200
Mascarpone (g) 50
Witte wijn (ml) 25
Citroensap
Visbouillon (blokje) ½
Maïzena (el) 1
Tagliatelle (g) 125
Nootmuskaat  
Peper, zout  

Instructions

Heilbot

  • Breng de melk samen met 1 dl water, de wijn, het bouillonblokje, de tijm, de laurier, peper en zout aan de kook. Leg de heilbotfilets in het vocht. Zorg dat ze bijna onderstaan. Zet het vuur lager en laat de vis rustig garen.
  • Haal de vis uit de pan. Laat de saus ongeveer 1/3 inkoken.
  • Verwijder het laurierblaadje.
  • Meng de maïzena met wat koude melk. Roer tot een papje. Bind de melk tot een sausje van de gewenste dikte. Hou er rekening mee dat er nog wat groentenat bij komt.
  • Meng de mascarpone en de basilicum door de saus.
  • Fris de saus op met enkel druppels citroensap

Groenten

  • Stoof de ui in olijfolie aan. Voeg de paprika en de prei toe. Roer om. Laat gaar stoven.
  • Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
  • Voeg de groenten bij de saus.

Tagliatelle

  • Kook de tagliatelle volgens receptuur gaar in licht gezouten water.

Afwerking

  • Schep de tagliatelle op een bord. Leg er enkel de vis bovenop. Schep er de saus over de vis en de tagliatelle.

 

 

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

3 mei 2020