Gulai kangkung dan udang (Curry van spinazie en garnalen)

, , , ,
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Gulai kangkung dan udang (Curry van spinazie en garnalen)


  • Author: Annelies

Description

2


Scale

Ingredients

Spinazie (g) 400
Grote garnalen, gekookt, schoongemaakt g) 200
Sjalot, in grote stukken (st) 2
Knoflook (t) 2
Kurkuma (thl) 2
Citroengras, fijngesneden (st) 1/2
Gember, fijngesneden (thl) 3
Trassie (thl) 1
Kokosmelk (ml) 200
Wokolie  
vVssaus  
Oestersaus (thl) 2
Gebakken uitjes (el) 2
Noedels, naar keuze (g) 125
Peper  

Instructions

Currypasta

  • In de blender de ui, knoflook en specerijen (trassie, gember, citroengras) fijn maken.
  • Fruit de pasta met een scheutje wokolie aan in een wok.

Spinazie en garnalen

  • Voeg de spinazie aan toe curry en laat dit al omscheppend slinken.
  • Doe de kokosmelk er bijen breng aan de kook. Laat een beetje inkoken.
  • Voeg de garnalen toe. En laat ze even meewarmen. Kruid af met de vissaus (zout) en oestersaus.

Noedels

  • Maak ondertussen de noedels klaar volgens receptuur.

Afwerking

  • Maak een nestje van de noodles. Schep er de spinaziecurry in.
  • Strooi er wat gebakken uitjes over.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

17 maart 2020