Gulai kangkung dan udang (Curry van spinazie en garnalen)
Description
2
Scale
Ingredients
Spinazie (g) | 400 |
Grote garnalen, gekookt, schoongemaakt g) | 200 |
Sjalot, in grote stukken (st) | 2 |
Knoflook (t) | 2 |
Kurkuma (thl) | 2 |
Citroengras, fijngesneden (st) | 1/2 |
Gember, fijngesneden (thl) | 3 |
Trassie (thl) | 1 |
Kokosmelk (ml) | 200 |
Wokolie | |
vVssaus | |
Oestersaus (thl) | 2 |
Gebakken uitjes (el) | 2 |
Noedels, naar keuze (g) | 125 |
Peper |
Instructions
Currypasta
- In de blender de ui, knoflook en specerijen (trassie, gember, citroengras) fijn maken.
- Fruit de pasta met een scheutje wokolie aan in een wok.
Spinazie en garnalen
- Voeg de spinazie aan toe curry en laat dit al omscheppend slinken.
- Doe de kokosmelk er bijen breng aan de kook. Laat een beetje inkoken.
- Voeg de garnalen toe. En laat ze even meewarmen. Kruid af met de vissaus (zout) en oestersaus.
Noedels
- Maak ondertussen de noedels klaar volgens receptuur.
Afwerking
- Maak een nestje van de noodles. Schep er de spinaziecurry in.
- Strooi er wat gebakken uitjes over.